Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesinde enfeksiyon uyarısı yaptı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesinde enfeksiyon uyarısı yaptı!

Yaşanan depremin ardından gündeme gelen konulardan biri de enfeksiyon riski olmuştu. Konu hakkında Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan 2 büyük depremin ardından deprem bölgesinden kurtarılan depremzedeler, orada çalışan ve yardım etmeye giden kişiler ve maalesef hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için salgın hastalık risklerinin bulunduğu ifade edilmişti. Bu konuda gerekli olan tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda endişeler sürerken konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklama geldi. Yapılan bu açıklamada deprem bölgelerinde salgın hastalık risklerinin ortadan kaldırılması için önlemlerin alındığından bahsedildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI!

Bugün depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen deprem sonrasında yıkımın en çok görüldüğü illerden biri olan Hatay'da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Yapılan bu açıklamalarda özellikle de gündeme gelen salgın hastalık riski konusunda ifadelere yer verdi.

TEDBİR ALINIYOR

Konu hakkında gerekli olan tedbirlerin alındığını açıklayan Koca, "Halk Sağlığı Koordinasyon merkezlerimiz kuruldu. Deprem sonrası ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara karşı gerekli tedbirler alınıyor. Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi. Halk Sağlığı merkezlerimiz de hijyen malzemeleriyle ilgili desteği sağlamaktadır. Afet bölgesinde sağlık sisteminin çalıştığını bir kez daha ifade etmek isterim. Devlet ve millet buradadır. Sağlık ordumuz burada ve hizmet başındadır." ifadelerine yer verdi. Bunun yanı sıra da mobil eczanelerin de devreye girmesi sonucunda köylerde sağlık hizmetlerinin de devam ettiği yapılan açıklamalarda yer aldı.