Satılı veya kiralık karavan ve çadırlara talep arttı!

Satılı veya kiralık karavan ve çadırlara talep arttı!

Otel fiyatlarının yükselmesi ile satılık veya kiralık karavan ve çadırlara talep arttı. Peki, karavan ve çadırların fiyatları kaç TL’den başlıyor? Karavana ve çadırların günlük kira fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı tatili 9 güne uzadı. Otel fiyatları bütçeye aşınca ucuz tatil arayışı başladı. Kiralık karavanla talep yoğun. Çekme karavanlar 200.000 liradan başlıyor 700-800.000 liralara kadar çıkıyor. Kiralık olarak da günlük 2.000 liradan başlıyor.

Bayram için tatil planlayanlar yüksek otel fiyatlarıyla karşılaşıyorlar. Bütçesi kısıtlı olanlarsa alternatif bir tatil arayışında. Bu yüzden karavan ya da çadır kiralıyorlar. Örneğin bu karavan;

3 kişinin rahatlıkla kalabileceği bu karavanın günlük kiralık fiyatı 3.500 TL.

kiralik-karavan.jpg

Karavan 3 kişilik. İçerisinde tuvaleti, banyosu, buz dolabı, ocağı ve güneş paneli var. Bayram haricinde 2.500 ile 3.000 TL arasında kiralanan bu karavanların maksimum kiralama süre 15 güne kadar.

karavan-fiyatlari-ve-kiralari.jpg

Karavana göre daha ucuz alternatifte çadır. Satın almak istendiğinde ortalama 2.000 liradan başlıyor. Çadır kiralamanın bedeli ise günlük 250 TL. Çadır kiralamayı özellikle öğrenciler tercih ediyor.

kamp-cadir-fiyatlari.jpg

Karavanda kalanların en büyük sorunlarından biriyse park yeri. Henüz diğer ülkelerdeki kadar yaygınlaşmadığı için yer sorunu yaşıyorlar. Elektrik gibi altyapı sağlanan yerlerin sayısının arttırılmasını istiyor karavan sahipleri.