Seçim sonrası ikinci el araba fiyatlarına ilişkin korkutan açıklama!

Seçim sonrası ikinci el araba fiyatlarına ilişkin korkutan açıklama!

Seçim sonrası özellikle ikinci el araba fiyatlarının artıp artmayacağına dair korkutan bir açıklama geldi. Kurban Bayramı öncesine dikkat çekildi. İkinci el otomobil fiyatları ne olur? İşte detaylar…

2 yıl evvel 114 bin TL’ye satılan Citroen Berlingo hafif sıfır ticari araç şu anda 800 bin TL’nin üzerine çıktı. Dolar kuru 4 katına çıkarken sıfır araç fiyatlarının yaklaşık 8 katına çıkması anormal bir durum olarak karşılanırken ikinci el otomobillerde sıfır araç fiyatlarında ki artışlara paralel yükselmeye devam ediyor.

Tüm piyasalar bugün yapılan seçim sonuçlarına kilitlenmişken seçim sonrası ikinci el araba fiyatlarının da nereye doğru gideceği oldukça merak konusu oldu. Zira Dolar kurunun seçim sonrasında 30 TL’ye çıkacağı iddia ediliyor ve buna paralel ikinci el otomobillerin fiyatları da artıyor.

Bazı sektör kaynakları dolar kuruna bağlı olarak otomobil fiyatlarının değişeceğine inanıyor lakin durum hiçte öyle değil. Örneğin; geçen yıl Mayıs ayında 16,9 TL olan ABD dolar kuru bugün 20 TL bandında. Buna rağmen yine geçen yıl Mayıs ayında 500 bin TL olan 2. el bir oto şu anda 950 bin TL’nin üzerine çıktı. Yani döviz kuruna paralel bir artış yok. Döviz 1 artarken araç fiyatları 5 artıyor.

Özellikle ikinci el piyasasının bu kadar artmasına neden olan şeyin, sıfır araç stoğunun yetersiz olduğu belirtilirken, uzmanlar seçim sonrasında sıfır araç stoklarında bir değişikliğin olmayacağı kanısında. Dolayısı ile ikinci el araba fiyatlarının düşmeyeceği, aksine daha da yükseleceği kanısında.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışlar motosiklet fiyatlarında da devam ediyor. Dahası, Yamaha, Honda gibi ünlü markalarda sıfır motosiklet bulmak çok zor. Hatta, şu anda Yamaha ve Honda Scooter motosikletlerde ikinci eller sıfır fiyatlarını geçmiş durumda.

Şartlar değişmezse Kurban Bayramı'na kadar ikinci el otomobil fiyatlarına ciddi oranda zam gelebileceği söyleniyor.