Seçim Sonrası IMF Görüşmesi İddiası Yalanlandı: Gerçekler Ne?

Seçim Sonrası IMF Görüşmesi İddiası Yalanlandı: Gerçekler Ne?

Seçimden sonra IMF ile görüşme için ABD'den destek istendiği iddiası gündemde. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Gerçekler ne?

Son zamanlarda, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği" yönündeki iddialar basın yayın organları ve sosyal medyada geniş yer buldu. Bu iddialar, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik yarattı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise bu iddiaları yalanlayarak, gerçeği kamuoyuyla paylaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Açıklaması:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Brezilya'da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, görüşmede bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ve IMF ile ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediği vurgulandı.

Bakan Şimşek'in İkili Görüşmeleri:

Bakan Şimşek'in gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri ve işbirliğini güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunulduğu da açıklamadaki bilgiler arasında yer aldı.

Kasıtlı Spekülasyonlar:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Gerçekler ve Sonuç:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklaması doğrultusunda, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD'den destek istendiği" iddiası asılsızdır. Bakan Şimşek'in ABD Hazine Bakanı ile yaptığı görüşmede IMF ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmemiştir. Kamuoyunun, piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik yaratmaya yönelik spekülatif haberlere karşı dikkatli olması ve resmi kaynaklardan teyit etmeden haberlere itibar etmemesi önemlidir.