SGK uzmanından emekli maaş zammı hakkında açıklama geldi!

SGK uzmanından emekli maaş zammı hakkında açıklama geldi!

SGK baş uzmanı İsa Karakaş’tan memur ve emekli maaşları hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. 5 aylık enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber gözler temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. Merakla bekleyenlere tahminler yapılıyor.

Memur emeklileri, SSK ve Bağ-kur emeklilerin maaşlarına temmuz ayında bir zam geleceği açıklanmıştı. Genel olarak memur ve emekli maaşlarına zamlar 6 aylık enflasyon farkı eklenerek yapılmakta. Bu yılın 5 aylık enflasyon oranları %15,26 olarak açıklandı. Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranlarına göre emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağı merak konusu oldu. Bu verilere göre en düşük memur maaşının 11.848 TL’den 22.000 TL’ye yükseleceği tahmin ediliyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, yapılacak zamları değerlendirdi. Karakaş, enflasyon oranı ve refah payı eklenerek memur maaşlarında sonuca ulaşıldığını açıklamalarında belirtti. İşte haberin detayları…

Emekli ve Memur maaşlarında son tahminler

SGK başuzmanı İsa Karakaş temmuz ayında gelecek maaş zamları hakkında açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda “SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden farklı olarak memur emeklilerinin maaşının güncellenmesi tamamen emeklilerin maaş oranına bağlı. Yani memurlara ne kadar zam gelirse, memurlar hangi hakları elde ederlerse bu otomatik olarak memur emeklilerinin maaşına yansıyor.’’ Cümlelerini kurdu. Her maaşın farklı bir sistemle zam oranının belirlendiğini vurgulayan

İsa Karakaş bu durumların göz önünde bulundurularak her maaşta dengenin sağlanması gerekiyor dedi. Mayıs ayı enflasyon oranının düşük gelmesi haziran ayındaki enflasyon oranında yine doğalgazın etkisiyle düşük geleceği tahminlerini doğuruyor. Bu durumda açıklanan verilere göre ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 16’ı oranını bile bulamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzde &16’lık fark SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına aynen yansıyacaktır” cümlelerini kurdu.

Öğretmen maaşları ne kadar olacak?

Kamu işçisine yapılan güzel zammın üstüne memurlara da iyi bir zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre en düşük memur maaşının 22.000 TL olması demek memurlara en az %94 oranında zam yapılması demek. İsa Karakaş açıklamalarında tüm bunlar göz önüne alınarak müdür maaşı 19.500 TL’den yapılacak zam ile 33.858 TL’ye bir öğretmenin maaşı 14.700 iken 26.898'e yükselecektir. Dedi.