Sıcaklık düşüyor yağışlı hava geliyor

Sıcaklık düşüyor yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bugün batı bölgelerden başlayarak yağışlı sistemin etkisine gireceğini bildirdi. Sıcaklıklar yağış olan bölgelerde 4-8 derece azalacak. Yağışlı sistemin hafta sonu yurdun doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra ülkeyi t

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yurdun bugün batı bölgelerinden başlayarak yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Ege Bölgesi'nde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olması öngörülüyor.

Yağışların Ege Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli, rüzgarın Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğudan kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yağışın, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı 19 Mayıs'ta yurdun güney ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam etmesi, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülüyor.