Son Dakika! AFAD depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 6 bin 957'ye yükseldiğini açıkladı!

Son Dakika! AFAD depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 6 bin 957'ye yükseldiğini açıkladı!

6 Şubat tarihinde gerçekleşen iki büyük depremin ardından hala enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD son dakika hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı.

Gelen son dakika haberi ile birlikte AFAD tarafından hayatını kaybeden kişi sayısı açıklandı. Yapılan bu açıklama ile birlikte 6 Şubat tarihinde gerçekleşen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişilerin sayısı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre iki gündür süren ve 11 ilde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları sonucunda hayatını kaybeden kişilerin sayısı açıklandı.

Yapılan bu açıklamaya göre AFAD tarafından son dakika hayatını kaybeden kişi sayısının 6 bin 957 olduğu ifade edildi. AFAD tarafından Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde süren arama kurtarma çalışmalarında 10.54'te bildirilen son dakika bilgisine göre 6 bin 957 kişi hayatını kaybederken 38 bin 224 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre bu illerde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği ve de tüm illerde hem askerler tarafından hem de AFAD tarafından yoğun çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Tüm bunların yanı sıra da polisler ve gönüllü olan vatandaşlar tarafından da enkaz altında kalan vatandaşların bir an önce kurtarılması çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.