Son dakika! Hatay'da 6.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi! Yüzlerce yaralı var ve...

Son dakika! Hatay'da 6.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi! Yüzlerce yaralı var ve...

Hatay'da dün akşam asrın felaketinin ardından bir felaket daha yaşandı ve peş peşe 6.4 ve ardından 5.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Yaşanan depremde can kaybı sayısı 6'ya yükselirken 18'i ağır olmak üzere 294 kişi yaralandı.

6 Şubat günü Türkiye'de asrın felaketi yaşanmış ve Kahramanmaraş merkezli peş peşe 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler meydana gelmişti. Bu depremin etkisi Hatay dahil Kahramanmaraş çevresi 11 ili etkilemişti.

aa-20230220-30365333-30365329-hatayda-depremin-ardindan-bir-is-yerinde-cokme-meydana-geldi.webp

Son dakika! Hatay'da 6.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi! Yüzlerce yaralı var ve...- Hala depremin yaraları sarılmaya çalışılırken dün akşam saatlerinde Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6.4'lük büyük depremden 3 dakika sonra 20.07'de Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

TSUNAMİ TEHLİKESİ

AFAD'ın son dakika yaptığı deprem haberinin ardından felaketin acısı daha soğumamışken bir deprem daha duyurarak adeta ülkede ikinci bir faciayı vatandaşlara duyurdu. Ayrıca AFAD bölgede denize yakın yerlerde durulmaması konusunda uyarı yaparak Tsunami tehlikesi olabileceği konusunda bildiride bulundu.hatay-deprem-2.jpg

26 KEZ DEPREM OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini belirterek, depremlerin bitmediğini ve yalnızca bu akşam saatlerinde 26 defa artçı depremin yaşandığını ve sallanmaya da devam edildiğini bu sebeple dikkatli olunması ve asla hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini vurguladı.

Deprem, Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa gibi çevre illerde de hissedildi.

Türkiye komşu ülkeler olan Lübnan'ın Beyrut kenti başta olmak üzere Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da deprem hissedildi.