Son dakika! İsveç NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurdu

Son dakika! İsveç NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurdu

Son dakika gelen habere göre İsveç NATO üyeliğinin geçici olarak durdurulduğu İsveç Dışişleri Bakanı Billström tarafından açıklandı.

Son dakika! İsveç NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurdu: Son dakika gelen habere göre İsveç'ten yeni bir NATO hamlesi geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström tarafından NATO üyeliğinin geçici olarak durdurulduğu açıklandı. Billström; "Provokatif eylemlerden sonra İsveç'e yönelik öfkeyi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz. Amacımız Temmuz'da tam üyelik" ifadelerine yer verdi.

İsveç'te yaşanan skandal olaylardan sonra Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yapılacak olan toplantıları süresiz olarak iptal ettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Finlandiya ise Türkiye üzerine 2019 yılından beri kurulmuş olan silah ambargosunu kaldırdığını ifade etmişti.

İsveç tarafından ise yeni bir hamle geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström yaptığı açıklama ile NATO üyelik sürecinin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti.

İSVEÇ TÜRKİYE'Yİ VE İSLAM'I HEDEF ALMIŞTI

İsveç'te aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan tarafından Türkiye Büyükelçiliğinin önünde Kuran'ı Kerim'i yakması üzerine ipler gerilmiştir. Bu olaydan önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlar da yapılmıştı. Böylece Ankara'nın isteği üzerine toplantı yapıldı ve böylece Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreci için yapılacak olan toplantı Türkiye tarafından süresiz iptal edilmişti.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Yaşanan tüm bu olaylardan sonra İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström yaptığı açıklama ile NATO üyelik süreçlerinin bir süre durdurulduğunu ifade etti. Billström; "Provokatif eylemlerden sonra İsveç'e yönelik öfkeyi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz. Amacımız Temmuz'da tam üyelik" şeklinde konuştu.