Sonunda bu da oldu: ‘FETÖ’cüler bir daha darbeye yeltenirse bizim aile şöyle bir elli kişiyi götürür’ diyen Sevda Noyan linç edildi

Sonunda bu da oldu: ‘FETÖ’cüler bir daha darbeye yeltenirse bizim aile şöyle bir elli kişiyi götürür’ diyen Sevda Noyan linç edildi

Son dönem artan darbe tehditlerine karşı toplumun hislerine tercüman olan Sevda Noyan bir taraftan linç edilirken bir taraftan da sözleri sarf ettiği medya grubu tarafından topluma hedef gösterildi.

 

Son dönem CHP’li milletvekilleri başta olmak üzere yoğun bir şekilde artan darbe tehditleri ve oluşturulmak istenen kaos ortamına tepki olarak katıldığı bir televizyon programında, FETÖ’cüler bir daha darbeye yeltenirse “Bizim liste hazır, bizim aile 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan sadece cunta heveslileri tarafından değil sözde muhafazakar mahallede de linç edildi. Programın yayınlandığı Ülke TV ve Kanal 7 grubu kamuoyuna özür bildirisi yayınlarken, program sunucusu Esra Elönü de konuğunu “satan” bir özür açıklaması yayınladı.

Esra Elönü’nün programında, “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yapamadık istediklerimizi. Birazcık şeye denk geldik. Boş bulunduk. Yani yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın bizim aile şöyle bir elli kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda. Maddi ve manevi olarak biz liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz. Onun için ayaklarını denk alsınlar. Yani bizim sitede hala böyle var 3-5 yani benim listem hazır açıkçası.” Sözlerini sarf eden Sevda Noyan’a sosyal medyada FETÖ’nün algı operasyonlarına karşı gecesini gündüzüne katarak mücadele veren kesimlerden yoğun destek gelirken, tuzu kuru bir çok ismin Sevda Noyan’ı linç kampanyasına katıldığı görüldü.

Noyan’ın toplumun büyük kesiminden destek gören bu açıklamaları, düne kadar “seçim ya da başka şekilde” iktidar değiştirmekten söz eden, ölen terörist için “komutan” nitelemesinde bulunan, sokağa çıkın çağrısı ile 51 vatandaşımızın katline sebep olan Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu siyasi karar diye nitelendiren kesimleri rahatsız ederken, aynı rahatsızlığın Ülke TV ve Kanal7 televizyonu tarafından da duyulup özür dilenmesi bardağı taşırdı. Sosyal medya kullanıcısı binlerce kişi, Kanal7 yönetimine tepkilerini açık açık dile getirdiği görüldü.

AVAZTÜRK kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, Sevda Noyan’a yönelen linç girişimi ve Kanal7 Yönetiminin tavrı üzerine sosyal medya hesabından sert eleştirilerde bulundu. Çakır, muhafazakar mahalleyi korkaklıkla suçladığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Muhafazakar mahallenin en büyük sorunu, söylenen doğruların arkasında duramayıp, muarızlarına yaranmak için kıçlarının başlarının ayrı oynaması ve dahi doğru söyleyen insanları anında satma hastalığı. Teröriste Komutan diye hitap eden Canan İl Başkanı ulan pespayeler İl Başkanı.

Bazen ne işim var bu mahallede demiyor değilim hani.

Bu kadar korkak, bu kadar pısırık, bu kadar karşı cephe karşısında kompleks sahibi bir zihniyet görmedim ben.

Sırf RTÜK cezasından korkup konuklarını sattılar memleketi gözü kapalı satarlarlar günü gelsin.”

AVAZTÜRK