Sony Türkiye'den neden çekildi?

Sony Türkiye'den neden çekildi?

Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Sony'nin Türkiye'den çekileceği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Sony Türkiye'den neden çekildi? Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Sony'nin Türkiye'den çekileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Dünya Gazetesi'nden Kemalettin Bulamacı tarafından gelen haberlere göre teknoloji devi Sony şirketinin Türkiye'den çekileceği ve ülke genelinde ki ofisinin de kapatılacağına karar verildi. Bu doğrultuda gazetenin de söz konusu haberlerinde duyumlara yer vererek Cuma günü çalışanları için de bilgilendirme yaptı.

Yapılan bildirimlerde şirketin Türkiye'de ki faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürüteceğini açıklarken bu süreçte de söz konusu geçiş dönemi için de kısıtlı kadro ile fotoğraf makinesi bölümü için hizmet vermeye devam edeceğini açıklarken Play Station ve televizyon ile birlikte oyun konsolu, oyun alanında hizmet veren şirketin de Türkiye'den çekilmesinin hemen ardından faaliyetlerini de distrübütörler üzerinden yürüteceği ifade edildi.

SONY HANGİ ÜLKENİN?

Sony markası, Japonya’ya ait olan bir markadır. Japonya kökenli olan çokuluslu şirketler topluluğu tarafından Sony markası ortaya çıkarılmıştır.