SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşı için duyuruldu! Tam 3 düzenleme geliyor

SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşı için duyuruldu! Tam 3 düzenleme geliyor

Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı ile memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi.

Bu kararla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıktı, en düşük memur maaşı ise 32 bin 860 TL oldu. Ancak, Temmuz döneminde emekli ve memur zammı ile tüm maaşlar yeniden artacak.

Temmuz Zammı Bekleniyor

6 Aylık Enflasyon Oranı Temmuz Zamını Belirleyecek: Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Çarşamba günü Haziran ayı enflasyon oranını duyuracak. Bu rakamlar sonrası emekli kök maaş zammı ve memur zam oranı kesinleşecek.

Temmuz'da Yapılacak Düzenlemeler

Ocak 2024'ün ikinci yarısında milyonların gelirini artıracak 3 düzenleme birden yapılacak. Bu düzenlemeler, emekli ve memur maaşlarında belirgin bir artış sağlayacak.

Emekli ve Memur Zamı Hesaplamaları

SSK, Bağ-Kur emekli zammı her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere belirleniyor. Memur ve memur emeklisi de yılda 2 kez zam alıyor. Ancak, bu zamların hesaplanmasında 6 aylık enflasyon rakamları ve toplu sözleşme zammı dikkate alınıyor.

Meclis Düzenlemesi Gerekiyor

Refah payı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Bu düzenlemeler, emeklilerin ve memurların maaşlarını etkileyen önemli kararlar arasında yer alıyor.

Merkez Bankası Enflasyon Oranını Açıkladı

Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Bu ankete göre, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi sırasıyla yüzde 3,25, yüzde 3 ve yüzde 2,54 oldu. Bu verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 2333,06'ya yükselmesi bekleniyor. Bu durum, Ocak-Haziran dönemi 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25,47 olacağını gösteriyor.