SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisi bayram ikramiyesi açıklaması yapıldı! Emekliler ikramiyeleri bu tarihlerde…

SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisi bayram ikramiyesi açıklaması yapıldı! Emekliler ikramiyeleri bu tarihlerde…

SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisi milyonlarca emekliyi sevindirecek önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat emekli ikramiyesine ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, ikramiye ödemeleri artabilir.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1100 TL ikramiye alan emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli ikramiyelerime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

Biz çalışanlarımızı koruyoruz. Toplu sözleşme müessesemiz bu konuda önemli bir mekanizmadır. İşçiler için mevzuatta böyle bir düzenleme yok, sosyal devlet sorumluluğuyla bunu yerine getirmek zorundayız. 5500 liraya yükselttiğimiz en düşük Emekli aylığı bugünkü şartlarda yetersiz kaldığını başkan vurgu yaptı. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. 1 aydan bir süre önce bunları açıklayacaktım ama bugün belirtiyordum. Alternatif çalışmaları en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları değerlendiren çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği onları daha rahat nefes alacak bugünkü tahribatın ekonomideki daha koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

Ramazan Bayramı ikramiye tarihi

Öte yandan bu sene 21-23 Nisan arasında idrak edilecek Ramazan Bayramı için vatandaşlar ikramiye tarihlerini araştırıyorlar. İkramiye ödemelerinin hesaplara ne zaman yatacağı henüz açıklanmadı. Ancak bayram günlerinden 1 hafta kadar önce yatırılması bekleniyor.