Starbucks'tan boykot sonrasında yeni paylaşım! Elbette oradaydık!

Starbucks'tan boykot sonrasında yeni paylaşım! Elbette oradaydık!

6 Şubat tarihinde Türkiye'de gerçekleşen 2 büyük depremin ardından herhangi bir şekilde 3 gün boyunca taziye mesajı yayımlamayan Starbucks yeni bir mesaj daha yayımlandı.

5 gün önce Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Starbucks tarafından herhangi bir şekilde taziye mesajı yayımlamadığı nedeni ile Türkiye tarafından Starbucks oldukça eleştiri almıştı. Sosyal medyada boykot edilen kahve zinciri, çağrıların büyümesinin ardından açıklama yaptı.

DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ!

Bunun ardından 3 gün sonra destek verildiği konusu hakkında Starucks tarafından “Starbucks Türkiye olarak bu zor günlerde; depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bölgede yer alan 54 mağazamızdaki 600 çalışanımız ve yakınlarından oluşan binlerce kişilik ailemize ve bölge halkına destek olmaya çalışıyoruz.

Deprem bölgesinde güvenlik kontrolü tamamlanan ve operasyonel olarak uygun olan mağazalarımızın kapılarını açtık. Arama kurtarma alanlarında, yurt genelinde afet koordinasyon merkezlerinde yapılan gönüllü destek çalışmalarında ve bölgeye ulaşmaya çalışan arama kurtarma ekiplerine yol mağazalarımızda güvenlik kuralları çerçevesinde ikram sağlıyoruz.” şeklinde açıklama geldi.

Yapılan açıklamanın ardından bugün ise kahve zincirinden sosyal medyadan yeni bir açıklama daha yapıldı.

19 MİLYON TL BAĞIŞ YAPILDI!

3 farklı fotoğraf halinde yapılan paylaşımlarda "Elbette oradaydık", "Elbette ilk amacımız bunu duyurmak olmadı", "Elbette orada olmaya devam edeceğiz" başlıkları ile yazı yayımladılar. 19 milyon TL bağışta bulunduklarını ifade eden Starbucks, "Starbucks Türkiye olarak bu zor günlerde; Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz." şeklinde yeni açıklamalara da yer verildi.