Su lekelerinden kurtulmanın pratik yolları! Bu yöntem ile saniyeler içerisinde temizliği tamamlayabilirsiniz!

Su lekelerinden kurtulmanın pratik yolları! Bu yöntem ile saniyeler içerisinde temizliği tamamlayabilirsiniz!

Banyo ve mutfaklardaki su lekeleri temizlik sırasında en çok uğraştıran aşamalar arasında yer alıyor. Su lekeleri oldukça inatçı olup, her temizlik yöntemi ile kolaylıkla çıkartılamıyor.

Banyo ve mutfaklarda yer alan musluklar, temizlenmesi en zor olan alanlar arasında yer alıyor. Sürekli su ile temas eden bu alanlarda, suların da kireçli olması ile istenmeyen ve oldukça zor temizlenen su lekeleri meydana geliyor.

Temizlik uzmanları tarafından açıklanan yöntemler ile banyo ve mutfaklardaki musluklar kolaylıkla temizlenebilmektedir. Üstelik bu temizlik için ekstra paralar harcayarak, pahalı ürünlerin alınmasına da gerek kalmıyor. Her evde bulunan bu ürünle, musluk bataryalarının pırıl pırıl olmasını sizde sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem ile temizlik işlemleriniz birkaç saniye sürecek.

DOĞAL YÖNTEMLER İLE MUSLUK TEMİZLİĞİ MÜMKÜN

16618752-728xauto.webp

Pahalı ve kimyasal içeriklere sahip olan temizlik ürünlerini yerine, tamamen doğal bir temizleyici olan limonu kullanarak, musluk bataryalarının temizliği gerçekleştirilebilir. Musluklar temiz olsa da üzerinde yer alan kireçli su lekeleri, muslukların pis bir görünüme sahip olmasına neden olmaktadır. Temizlik uzmanları tarafından da açıklanan bu yöntem ile musluk bataryalarını ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.

LİMONLA OVALAMADAN TEMİZLEYİN

TikTok’ta temizlik tüyoları paylaşan bir temizlik uzmanı; ‘’Bu musluklar her gün temizleniyor ve hala sert su kalıntısı olduğunu görebiliyorsunuz. Su kalıntılarına her zaman limonla sürüyorum ovalamaya gerek yok.’’ ifadelerini kullandı. Temizlik uzmanı Suzy yaptığı paylaşımda şu ifadelere de yer verdi; ‘’Sadece limonu üstüne sürüyorsunuz ve kelimenin tam anlamıyla yepyeni gibi parlıyorlar. Ve bu harika çünkü onu çıkarmak için her türlü şeyi kullanırdım ve bu en kolay yol.’’ Limonla temizlik yapıldıktan sonra kuru ve temiz bir bez ile muslukların üzerinden geçerek, herhangi bir iz kalmadığını görebilirsiniz.