T.C. Kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 olanlar dikkat!  5 Bin TL hesaplarınıza yatırılacak... Hemen kontrol edin

T.C. Kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 olanlar dikkat! 5 Bin TL hesaplarınıza yatırılacak... Hemen kontrol edin

T.C. Kimlik numarasının sonu 0-2-4-6-8 olanlar dikkat! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptıkları açıklamalarda kira yardımlarının başladığını ve 5 Bin TL tutarındaki ödemelerin hesaplara geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün birlikte önemli açıklamalarda bulundular. Türkiye'de yaşanan sıkıntılı dönemlerle birlikte asrın felaketinin yaşandığı günlerde deprem özelinde önemli açıklamalarda bulundular.

eyt-banka-promosyonu-ne-kadar-olaca-lwwr-cover-001.jpg

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve akabinde gelen Hatay depremi ile 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki diğer depremlerle Türkiye asrın felaketini günlerdir yaşamaya devam ediyorken Bakanlıklardan vatandaşlar için önemli açıklamalar geldi.632d735c86b24721f8062360-001.webp

Elbette açıklamalarda en önemli ve depremzedeler için en dikkat çekici sorunların başında konut sıkıntısı gelirken evleri deprem nedeniyle yıkılar, hasarlı, ağır hasarlı, ve orta hasarlı olan vatandaşlar için önemli kira yardımı açıklaması yapıldı.hvkt93eimk6tmjqoxz01xg-001.webp

KİRACILARA VE EV SAHİPLERİNE ÖDEME TUTARLARI BELLİ OLDU

Bakanlar yaptıkları açıklamalarda hasarlı bina tespitlerinin devam ettiğini Konteyner şehirlerle hazırlıklar sürüyor. Ağır, orta hasarlı toplam müracaat 421 bin oldu. 136 bin kişi konteynerda yaşamak isterim. Burada başvurular devam ediyor, altyapı hazırlıkları sürüyor. 93 bin 623 konteynerın hazırlıkları yapıldı. Bunların 70 bini tamamlandı. Kiracılara 3 bin, ev sahiplerine 5 bin kira yardımı yapılıyor.

Ayrıca yaşanan felaketlerde fahiş fiyatlarla satıcılık yapmaya çalışanlar için işlem başlatıldığı da duyuruldu.