Taksicilerden deprem bölgesi için yardım çağrısı! Ücretsiz ulaşım sağlayabiliriz

Taksicilerden deprem bölgesi için yardım çağrısı! Ücretsiz ulaşım sağlayabiliriz

Türkiye'de pek çok ilde yaşanan depremin ardından İstanbul'da bulunan taksiciler yardım için çağrıda bulundu. Ücretsiz ulaşım sağlanabileceğini açıkladı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Kahramanmaraş merkezli depremler ile birlikte yurdun pek çok bölgesinde deprem hissedildi. Artçı depremlerin sık sık yaşandığı bu saatler için uyarılar devam ederken konu ile ilgili AFAD başta olmak üzere pek çok kurum ve gönüllü olan vatandaşlar enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaları yürütmeye devam ediyor.

Başta 10 il olmak üzere pek çok ilde depremin etkisi hissedilirken sabah saatlerinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremde Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da enkazlar meydana geldi. Ardından saat 13.24'te yaşanan yeni bir deprem ile yine Kahramanmaraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Yaşanan bu son depremin ardından ise Ankara ve Adana illeri başta olmak üzere Trabzon, Samsun gibi illerde de bu depremin etkileri görülmeye devam etti. Konu ile ilgili merak edilenlerin ardından Kahramanmaraş ve Malatya illerinde de sık sık artçı depremler yaşanmaya devam etti. Bu depremlerin ardından pek çok vatandaş havanın soğuk olması nedeni ile de zorluk yaşadıklarını ifade etti.

TAKSİCİLER YARDIM İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU!

Özellikle de ulaşımın oldukça zor olduğu bu dönemde deprem bölgelerine yardım yapmak isteyen pek çok kişi bu yardımları nasıl yapabilecekleri konusunda merak edilenleri araştırmaya başladı. Telefonlar aracılığı ile maddi yardım yapılacağı bilindiği gibi bunun yanı sıra da erzak ve giyecek gibi bu tür yardımların kurumlar tarafından yapılacağı öğrenildi. Vatandaşlar tarafından bu kurumlara teslim edilerek deprem bölgelerine ulaştırmak istedi.

Bu yardımların kısa süre içerisinde deprem bölgesinde yardım bekleyen vatandaşlara ulaştırılabilmesi için Birleşik Taksi Şoförleri Derneği tarafından yeni bir yardım çağrısı geldi. Yapılan bu çağrıya göre kurumlar aracılığı ile deprem bölgesine yardımda bulunmak isteyen kişilerin evinden bu yardımları alarak kurumlara İstanbul içinde ulaştırılabileceği ifade edildi. BTD Başkanı Hüseyin Duman tarafından yapılan açıklamada "Taksiciler olarak yardımların deprem bölgesine ulaşmasını sağlayacağız. Uygulama 10 gün sürecek." ifadeleri ile yardım hakkında bilgi verilirken taksicilere ulaşmak için de "0535 623 80 12" numaradan WhatsApp konum bilgisi atan kişilerin bu uygulamadan faydalanabilecekleri ifade edildi.