Tapusu olanlar bu duyuru size! Hemen e-Devlet üzerinden o işlemi çok acil yapmanız gerekiyor

Tapusu olanlar bu duyuru size! Hemen e-Devlet üzerinden o işlemi çok acil yapmanız gerekiyor

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu sahipleri için e-Devlet SMS kaydı uyarısı yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusu olanlara duyuru yaparken uyarılarda bulundu.

Tapusu olanlar bu duyuru size! Hemen e-Devlet üzerinden o işlemi çok acil yapmanız gerekiyor - Tapu sahiplerine son dakika duyurusu ile e-Devlet güvenlik uyarısı yapıldı. Yükselen konut ve arsa fiyatları rekor seviyeye ulaşırken yaşanan yükseliş dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Konut ve arsa fiyatları milyon liralara ulaşırken dolandırıcılar vatandaşın tapularının peşine düştü. Tapuda dolandırıcılık girişimleri her geçen gün artarken konu hakkında bir uyarıda Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapıldı. Tapu sahiplerine e-Devlet uyarısı yapıldı.

TAPU SMS KAYDI E-DEVLET KAYDI YAPMAYANLAR DİKKAT! TAPUNUZ ELDEN GİDEBİLİR

Tapu sahiplerini son dönemde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyaran Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yaptığı açıklama ile "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" diyerek mutlaka bu kolay işlemi yapmaları gerektiğini söyledi.

tapu-bilgileri.jpg

TAPU SMS KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Tapusu olanlara yapılan duyuruda e-Devlet sitesine giriş yapıldıktan sonra arama bölümüne Tapu Telefon Bilgileri Beyan yazılması yeterli oluyor. Gelen yeni ekranda iletişim bilgilerini giren kişiler telefon SMS numarasını kaydederek işlemlerini tamamlayacaklar.

tapu-sms-kaydi.jpg

SMS kaydının güvenlik açısından son derece önemli olduğunu belirten Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor.

Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor" diyerek yapılan işlem sayesinde kişinin izni ve bilgisi olmadan adına tapuda işlem yapılamadığını ve tapusunu kişinin güvenlik altına alabileceğini ifade etti.