Tarımsal üretimde devrim niteliğinde kararlar: Bakan Kirişçi, “yeni dönemi” resmen ilan etti!

Tarımsal üretimde devrim niteliğinde kararlar: Bakan Kirişçi, “yeni dönemi” resmen ilan etti!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla tarımda yeni bir dönemin başladığını resmen ilan etti! Kirişçi, Türkiye’de tarıma dayalı üretim yapanlar için yapılan yeni düzenlemeleri tek tek açıkladı. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye’de tarımla ilgilenen yüzbinlerce insanı yakından ilgilendiren açıklamalara imza attı. Bakan Kirişçi, bir tarım ülkesi olan Türkiye’de “yeni bir dönemin” başladığını resmen ilan etti ve yapılan son yasal düzenlemeleri açıkladı.

Kirişçi, ormanda yaşayan köylünün ormandan gelir sahibi olabileceğini ve ormanda vefat eden kişilerin “şehit” statüsüne gireceğini belirtti. Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kirişçi, 5 Nisan itibariyle Resmi Gazete’de yer alan Orman Kanunu’na yönelik değişikliği değerlendirdi ve bu değişikliklerin neye hizmet edeceğini açıkladı.

TARIMSAL ÜRETİMDE ETKİLİ PLANLAMA SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

tarimsal-uretimde-devrim-niteliginde-kararlar-bakan-kirisci-yeni-donemi-resmen-ilan-etti.png

Kirişçi, yeni düzenlemeyle birlikte hayvansal ve tarımsal üretimde artık etkili bir planlama sistemi oluşturacaklarını ve bu sayede arzda yaşanabilecek sorunların dengeleneceğini açıkladı. Yeni sistemle birlikte, üretimde sürekliliğin sağlanması esas alınacak. Sadece tarım arazilerinde değil, yasal düzenleme orman köylüsünü de yakinen ilgilendiriyor.

Orman köylüsü, ormandan gelir elde edebilecek veya bu gelire ortak olabilecek. Orman yangınında hayatını kaybeden vatandaşlar “şehit” statüsünde değerlendirilecek. Ayrıca yeni dijital adımlarla, ormanların güvenliği daha da artırılacak ve orman yangınlarının önüne geçilecek.

TIBBİ AMAÇLI KENEVİR ÜRETİMİ YAPILABİLECEK

Resmi Gazete’de yer alan değişiklikler, tarım ve orman arazilerinin yanı sıra, kenevir üretimi için de yeni bir dönemi işaret ediyor. Tıbbi amaçlı kenevir üretimi, TMO kontrolünde mümkün olabilecek. Bakan Kirişçi resmi Twitter hesabından “yeni bir dönem başlıyor” duyurusuyla yeni değişiklikleri bir bir sıraladı. Kirişçi sözlerini “yeni dönem herkese hayırlı olsun” cümlesiyle bitirdi.

Alınan yeni kararlar, özellikle tarım arazisinde hangi ürüne yönelik üretim yapacağına karar veremeyen üreticileri ilgilendiriyor. Bakanlık artık üretimden önce çiftçiye, ekeceği toprakta hangi üründen yüksek verim alabileceğini belirtecek ve bu sayede toprak verimliliği de uygun ürünle buluştuğu zaman katlanacak.