Temmuz ayında asgari ücret yüzde 36 artışla 11.565 TL oluyor!

Temmuz ayında asgari ücret yüzde 36 artışla 11.565 TL oluyor!

Asgari ücret artışına ilişkin ilk müjdeyi eski Bakan Vedat Bilgin vermişti. Bugün açıklanan rakamlara göre Temmuz ayında asgari ücret 11.565 TL oluyor. Buda asgari ücrete yüzde 36 zam yapılması anlamına geliyor.

Eski çalışma bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret için 500 dolar sözüne ilk itiraz Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mustafa Gültepe’den geldi. Asgari ücretin 300-350 dolar arasında olması gerektiğini söyledi. Asgari ücret bugün 367 dolar seviyesinde. İşçi Konfederasyonu Disk ise 500 dolar dahi yetersiz diyor. DİSK-Ar Çalışma ve Ekonomi Uzmanı ‘’dolar seviyeleri Doğu Avrupa'nın bile artık aştığı seviyelerdir. Artık orta Avrupa ve batı Avrupa'ya yakın miktarları almamız gerekiyor’’ dedi.

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret 500 doların altında olmaz açıklamasının ardından dolar hızla yükselişini sürdürüyor. 500 dolar vaadi yerine getirilirse, kur bugünkü gibi kalırsa, asgari ücret Temmuz ayında 11.565 liraya yükselecek. Bu da %36 zam demek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası asgari ücret artışı için çalışmalar başlayacak dedi ama bir rakam vermedi. Gözler Temmuz ayında memur maaşı zammında olacak. Erdoğan 11 Mayıs'ta verdiği memurun %85 zam sözünü dolar kuru 19,55 TL’ydi. O günün kuruyla 1.125 dolara denk geliyordu. 22.000 liralık en düşük memur maaşı bugünün kuruyla 951 dolar. Daha vaat yerine getirilmedi ama söz verilen maaş 174 dolar eridi.

TÜİK’in doğalgaz için sıfır fiyat uygulamasıyla Temmuz’da maaşları yapılacak enflasyon farkı düşürüldü. Kurdaki artış söz verilen rakamları eritti. Erdoğan her sözümüzün takipçisiyiz dedi ama verilen sözlerin dışında kayıplarda telafi edilecek mi? Gözler iktidarda…