Tesla Türkiye’ye geliyor: Resmi tarih verildi, nefesler tutuldu!

Tesla Türkiye’ye geliyor: Resmi tarih verildi, nefesler tutuldu!

ABD’nin dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye pazarına giriş yapacağını açıkladı. Tesla, Resmi Instagram hesabı üzerinden Türkiye’de boy göstereceği tarihi açıkladı. Peki, Tesla ne zaman Türkiye’ye gelecek? İşte detaylar…

Elektrikli otomobil üretiminin öncü firması Tesla, Türkiye’ye gelmek için gün sayıyor. Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2022 yılının son ayında Türkiye’de satışlara başlayacağını açıklamıştı. Tesla’nın resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda Türkiye için net tarih duyuruldu, Tesla için nefesler tutuldu!

“Teslamotors” Instagram hesabı üzerinden paylaşılan bir hikaye, Türkiye’deki sürücüleri heyecanlandırdı. Tesla, “Türkiye 4/4” notuyla otomobil fotoğrafı paylaştı ve Türkiye için resmen tarih verdi. Kullanıcılar, bu notu Tesla’nın 4 Nisan’da Türkiye’ye geleceği şeklinde yorumladı. Tesla’nın resmi Instagram hesabında yaptığı Nisan vurgusu ile, Türkiye için ön satış tarihi kesinleşti,

TESLA NE ZAMAN TÜRKİYE’YE GELECEK?

tesla-turkiyeye-geliyor-resmi-tarih-verildi-nefesler-tutuldu.png

Tesla, 2022 yılının son ayında Türkiye pazarına gireceğini duyurmuş ve bu açıklama bilyonlarca sürücüde büyük bir heyecan yaratmıştı. Son açıklamanın üstünden geçen 3 ayın sonunda, Tesla’nın resmi Instagram hesabı üzerinden paylaşılan bir hikaye, Türkiye’deki sürücüler için bekleyişte sona gelindiğini ortaya çıkardı. Tesla’nın yakın zamanda Türkiye’de ön satışlarının başlaması bekleniyor.

Tesla, hesabında paylaştığı bir hikayede “Türkiye 4/4” notuna yer verdi. Hikayeyi gören kullanıcılar, 4 Nisan’da Türkiye’de Tesla için ön satışların başlayacağı çıkarımında bulundu. Öte yandan 4/4 mesajı, Tesla gamında bulunan 4 aracın Türkiye’ye gelebileceği yorumları da yapıldı.

TESLA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI AÇIKLANDI MI?

Tesla’nın duyurusunun akabinde, sürücüler satış fiyatlarına ilişkin araştırmalara başladı. Tesla’nın hangi araçlarının Türkiye’ye geleceği ve bu araçların fiyatlarının nasıl olacağı henüz belli değil. Tesla’nın başlangıçta, Model Y ve Model 3 gibi küçük çaplı araçlarını Türkiye pazarına sokması bekleniyor.

Tesla, satışa başlamadan önce Supercharger istasyonlarını Türkiye’ye getirdi. Türkiye’de Tesla sahibi olacak olan sürücüler bu şarj istasyonlarında kolaylıkla araçlarını şarj edebilecekler. Elon Musk tarafından kurulan Tesla, daha Türkiye’ye gelmeden büyük yankı uyandırdı. Elektrikli otomobil tutkunları, Tesla’nın Türkiye’ye geleceği tarihe ilişkin nefeslerini tuttu.