Tesla’ya soruşturma açıldı! Tesla’nın SUV modeli hakkında çarpıcı iddialar!

Tesla’ya soruşturma açıldı! Tesla’nın SUV modeli hakkında çarpıcı iddialar!

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, elektrikli otomobil üreticisi olan dünya devi Tesla’nın SUV modeli hakkında soruşturma başlattı. Gelen şikayetler üzerine harekete geçen NHTSA, incelemeler başlattı.

Elektrikli otomobil üreticisi olan dünya devi Tesla için ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi soruşturma başlattığını açıkladı. Tesla’ya ait SUV modeli için artan şikayetler üzerine ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi soruşturmalarını başlattı. İddiaya göre sürüş sırasında direksiyonun yerinden çıktığına dair ekip şikayet bildirildi.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Tesla’nın Model Y SUV araçları hakkında sürüş sırasında direksiyonu yerinden çıktığına dair alınan 2 şikayet üzerine incelemelerin başlatıldığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak birçok araç inceleme altına alındı.

120 BİN ADET ARAÇ İNCELENDİ

16700850-728xauto.webp

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından yapılan açıklamalarda Tesla’nın Model Y SUV modeline ait kullanım sırasında direksiyon yerinden çıktığına dair iki şikayet alındığı ve bunun üzerine yaklaşık olarak 120 bin adet 2023 model aracı kapsayan incelemelerin yapıldığı belirtildi. Yapılan incelemelerde direksiyonun yerinden çıktığı bildirilen araçlarda, direksiyon ile kolunu birbirine bağlayan cıvatadan yoksun olarak müşterilere tespit edildiği bilgisi aktarıldı.

DAHA ÖNCE 363 BİN ARAÇ GERİ ÇAĞRILMIŞTI

Tesla’ya ait tam otonom sürüş programında yaşanan arızdan dolayı, trafik kurallarının çiğnenmesi şikayetleri üzerinde daha önce de 363 bin araç geri çağrılmak zorunda kalınmıştı. Son şikayetlere dair ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından internet sitesinde paylaşılan bilgilerde, iki aracın düşük kilometrede olduğu ve yakın zamanda satın alındığının görüldüğü ifadeleri yer aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi aynı zamanda, Tesla araçlarına dair ani fren sorunu ile ilgili şikayetlerinde araştırıldığını açıkladı.