TGC Anadolu’nun bu özelliğinin dünyada bir eşi daha yok: İlk kez Türkiye yapacak!

TGC Anadolu’nun bu özelliğinin dünyada bir eşi daha yok: İlk kez Türkiye yapacak!

Türkiye’nin amfibi hücum gemisi TGC Anadolu’nun açılışına sayılı günler kala fark edilen bir ayrıntı, geminin teknik özelliklerine dair büyük bir ipucu taşıyor. TGC Anadolu’nun burun bölgesinde SİDA’ların konumlandırılması, dünyada resmen bir ilk!

Türk savunma sanayii, yapılan son atılımlarla altın çağını yaşıyor. Savunma sanayiinin son atılımı olan amfibi hücum gemisi “TGC Anadolu” sahip olduğu teknik özellikleriyle göz dolduruyor. Açılışına sayılı günler kala TGC Anadolu’ya dair fark edilen bir ayrıntı herkesi şaşırttı. Burun kısmında yerli SİDA’lar taşıyan Türk hücum gemisi, bu özelliği ile “ıslak zeminde SİDA taşıyan ilk gemi” unvanını kazandı ve yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da bir ilke imza attı.

TGC Anadolu ile birlikte, Türk savunma sanayiinde bir devrim daha gerçekleşti ve Türkiye amfibi hücum gemisine kavuştu. TGC Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılan görkemli bir törenle teslim edildi ve o teslimattan beri savunma sanayiine dair en büyük başlıklardan biri oldu.

TUZLA TERSANESİ’NDE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NA TESLİM EDİLDİ!

tgc-anadolunun-bu-ozelliginin-dunyada-bir-esi-daha-yok-ilk-kez-turkiye-yapacak-2.jpg

Türkiye’nin yerli ve milli amfibi hücum gemisi TGC Anadolu, Tuzla Tersanesi’nde yapılan görkemli bir törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Teslimatta dikkat çeken en önemli ayrıntılardan biri ıslak kısmında taşıdığı SİDA’lar oldu.

Uzmanlar, dünyada daha önce böyle bir uygulama yapılmadığını ve bu anlamda ıslak bölgede SİDA taşıyan tek geminin TGC Anadolu olduğunu ifade ettiler. Tuzla Tersanesi’nde yapılan törende, NATO tatbikatlarında Türkiye’yi temsil eden insansız deniz aracı “Marlin” de vardı.

İNSANSIZ SİSTEMLERDE DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI!

Kozan Selçuk Erhan, TGC Anadolu’nun ortaya çıkış anını yakinen takip eden isimlerden biriydi. Erhan, Türkiye’nin son yıllarda globalde insansız sistemlere ilişkin çok iyi bir rol aldığını ve gelişen teknolojiye ayak uydurduğunu ifade etti.

İHA’lardan sonra insansız deniz aracı olan SİDA’lar da Türk savunma sanayiinde büyük bir rol oynayacak ve savaş trendleri değişirken, Türkiye insansız savunma gücü ile masaya ağırlığını koyacak. Erhan, TB-2’nin yakaladığı başarıyı, SİDA’nın da yakalayacağını söyleyerek deniz de güçlü bir elimizin olduğunun altını çizdi.