TOGG için beklenen ay geldi! Mart ayında TOGG yollarda yerini alacak mı? İşte detaylar…

TOGG için beklenen ay geldi! Mart ayında TOGG yollarda yerini alacak mı? İşte detaylar…

Yerli ve milli otomobil TOGG için planlanan ön satışa dair çekilişler, yaşanan Kahramanmaraş depremleri nedeni ile ertelenmişti. TOGG için mart ayı işaret edilirken, TOGG’un ne zaman yollarda görüleceği merak ediliyor.

Yerli ve milli üretim olan TOGG için mart ayı işaret edilmişti. Mart ayında TOGG’un yollarda çıkacağı ifade edilmiş ve ön sipariş sürecinin de başlayacağı belirtilmişti. 6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeni ile bu sürecin ertelenip ertelenmeyeceği ise, merak konusu oldu.

TOGG için merak edilen bir başka konu başlığı ise, TOGG’un satış fiyatının ne kadar olacağı. TOGG, 29 Ekim 2022’de seri üretim bandından inmiş, aynı anda TOGG Teknoloji Kampüsü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılmıştı. TOGG’un planlanan sürecinde herhangi bir değişiklik olmayacağı öne sürülürken, konuya ilişkin net açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağı ifade edildi.

18 BİN ADET SATIŞA ÇIKARTILACAK

640xauto-1.webp

TOGG için ilk olarak 17 bin ile 18 bin arasında aracın satışa çıkartılması planlanıyor. Elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil seçeneklerine sahip olacak TOGG, merkeze sürekli bağlı olabilecek bir sisteme sahip. Bu sayede, düzenli olarak güncellemeleri 4G ve 5G bağlantısı ile gerçekleştirebilecek. TOGG’ların bataryaları, hızlı şarj ile otuz dakika gibi kısa bir sürede yüzde 80 seviyesine ulaşabilecek.

TOGG İÇİN SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU

togg-yeniden-great-place-to-work-sertifikasi-15605646-amp.jpg

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan TOGG, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. TOGG’un aynı segmentteki araçlarla rekabetçi bir fiyata piyasaya sürüleceği beklenirken, aracın giriş fiyatının 900 bin ile 1 milyon TL civarında olabileceği ifade ediliyor.