TOGG ile beraber bakın hangi yatırımda patlama yaşandı? Tam 10 katına çıkacak!

TOGG ile beraber bakın hangi yatırımda patlama yaşandı? Tam 10 katına çıkacak!

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG için çekiliş yapıldı, TOGG’un ilk sahipleri olacak talihliler açıklandı. TOGG ile beraber, bir yatırımda da artış yaşandı.

TOGG ön siparişi için dün akşam gerçekleştirilen çekilişle beraber şanslı isimler belirlendi. 20 bin araç için yapılan çekilişte, 20 bin asil ve 20 bin yedek isim açıklandı. Yerli ve milli elektrikli araç TOGG ile beraber, elektrikli şarj istasyonu yatırımları da büyük oranda artış gösterdi.

Türkiye’de hali hazırda 6 bin 500 adet elektrikli şarj istasyonu bulunuyor. Elektrikli araç TOGG’un yollara çıkmasıyla beraber, Türkiye’deki şarj istasyonu sayılarının da artması bekleniyor. TEHAD Başkanı Berkan Bayram, TOGG’da sona gelinmesiyle bir haftada 177 bin adet sipariş alındığını ifade etti. Bayram, bu talebin karşısında 2025 yılı için elektrikli şarj istasyonu sayısının 50 bine ulaşması gerektiğini açıkladı.

“ŞARJ İSTASYONLARININ SAYISI ARTIRILMALI”

togg-ile-beraber-bakin-hangi-yatirimda-patlama-yasandi-tam-10-katina-cikacak-2.jpg

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, TOGG’un ilk haftadan 177 bin sipariş almasının ardından Türkiye’deki şarj istasyonlarının sayısına dikkat çekti. Berkan Bayram, hali hazırda Türkiye’de 6500 olan şarj istasyonu sayısının hızla artırılması gerektiğinin önemini vurguladı.

Bayram, şarj istasyonlarında uzun sıraların oluşmaması için 2025 yılına kadar Türkiye’de 50 bin kadar şarj istasyonu kurulmasının elzem olduğunu belirtti. Bayram, şarj istasyonu lisansı alan firmalarda büyük artış yaşandığını ve 122 firmanın bu hizmeti vermek için harekete geçtiğini ifade etti.

ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONLARININ YÜZDE 60’I İSTANBUL’DA

Türkiye’deki elektrikli şarj istasyonlarının yüzde 60’lık bir kısmı İstanbul’da bulunuyor. Berkan Bayram, bu istasyonların özellikle tatil rotasyonunda ve Türkiye’nin tüm illerinde sıklaştırılması gerektiğine değindi.

TOGG’un yanı sıra, Türkiye’de elektrikli araçlar için gösterilen talebin her geçen gün arttığını ifade eden Bayram, 2019’da sadece 800 adet olan elektrikli otomobil sayısının geçen sene itibariyle 8 bin 400’e yükseldiğini ve bu yükselişin devam edeceğini belirtti. Bayram, 2023 yıl sonunda elektrikli araç satışında 40 bine yaklaşılacağını açıkladı.