Togg'un C- SUV modelinin ismi duyuruldu! Fiyat tahminleri gelmeye başladı!

Togg'un C- SUV modelinin ismi duyuruldu! Fiyat tahminleri gelmeye başladı!

Ekim ayından bu yana seri üretim süreci devam eden yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg’un satış süreci için geri sayım başladı. İlk modelin ismi belli oldu. İşte Togg’da son durum…

Türkiye’nin 60 yıllık yerli otomobil hasretini dindirmek üzere 2018 yılında yola çıkan yerli firma Togg, aradan geçen yaklaşık 5 yıllık süre içerisinde birçok başarıya imza attı. Amacının yalnızca bir otomobil üretmek olmadığını, Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmayı hedeflediğini belirten Togg, yıllar içerisinde yapmış olduğu iş birlikleri ile hedefine adım adım yaklaşmayı başardı.

1 milyon metrekareden daha geniş bir alana inşa edilmiş olan Gemlik Fabrikası’nda 29 Ekim tarihinden bu yana yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg’un seri üretim sürecini yöneten firma, satış süreci için düğmeye bastı. Yakın bir zaman bir zaman içerisinde yerli otomobilin satışa sunulacağı biliniyorken beklenen resmi açıklama da geldi. Togg’un son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un satışa çıkacağı tarihi duyurdu. Ayrıca yerli otomobilin ilk modelinin isminin de belirlenmiş olduğu bildirildi.

TOGG SATIŞA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR!

toggun-c-suv-modelinin-ismi-duyuruldu-fiyat-tahminleri-gelmeye-basladi.png

Togg’un satış sürecine ilişkin planlama, aylar öncesinden yetkili isimler tarafından yapıldı. Mart ayında satışa çıkacağı bilinen Togg’a ilişkin son durumu paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şu müjdeli haberi şu şekilde duyurdu: “Togg ile birlikte yeni bir üretim yolculuğuna çıkmış olacağız. Allah’ın izni ile bu hafta içerisinde Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkmış olacak. Önümüzdeki günlerde de milletimiz ile buluşacak. Togg yalnızca dünyanın en başarı elektrikli otomobil markalarından birisi olarak anılmayacak. Togg’un beraberinde birçok teknoloji girişimi de doğmuş olacak. Togg’un elektrikli araç yazılım ve donanımlarını, ülkemizin milli şirketleri gerçekleştiriyor.”

İSMİ BELLİ OLDU!

Ürün gamında 5 modeli bulunan Togg, ilk olarak C- SUV modeli ile yollarda yer alacak. İlk modelin isminin T10X olmasına karar verildiği duyurulurken aracın satış fiyatına ilişkin de çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. Togg’un tüm versiyonlarına ilişkin fiyat açıklamasının bugün içerisinde yapılması bekleniyorken başlangıç fiyatına ilişkin çeşitli tahminler de yüksek ses ile konuşulmaya başlandı. Tahminlere göre T10X modelinin başlangıç fiyatı 1 milyon 90 bin TL olacak.