TOKİ İstanbul kura çekim tarihleri açıklandı mı? Deprem bölgelerinde TOKİ kura çekimleri ne zaman yapılacak?

TOKİ İstanbul kura çekim tarihleri açıklandı mı? Deprem bölgelerinde TOKİ kura çekimleri ne zaman yapılacak?

Şubat ayına girilmesi ile birlikte güncel kura çekim takvimini yayınlayan TOKİ idaresi, yaşanan deprem felaketinin ardından organizasyonların ertelendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar…

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayabilmek amacı ile düzenlenmiş olan TOKİ sosyal konut projesinde sona gelinmeye başlandı. Ekim ayının sonunda başvurulara kapanan sosyal konut projesi kapsamında uzun süredir kura çekimleri gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda kura çekimlerinin mart ayının sonunda tamamlanması planlanırken şubat ayına girilmesi ile birlikte yeni aya ilişkin kura çekim tarihleri paylaşıldı. Ancak ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından TOKİ idaresinden yeni bir açıklama geldi.

Ay başında yayınlamış olduğu kura çekim takvimi kapsamında 7- 14 Şubat tarihleri arasında Afyonkarahisar, İzmir, Kırklareli ve Tekirdağ kura çekilişlerinin tamamlanacağını belirtmiş olan TOKİ, 6 Şubat tarihinde meydana gelmiş olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından organizasyonların ertelendiğini duyurdu. Ertelenen çekimlerin ne zaman yapılacağı merak konusu olurken İstanbul kura çekimleri için bir tarih belirlenip belirlenmediği de araştırılmaya başlandı.

TOKİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ!

toki-istanbul-kura-cekim-tarihleri-aciklandi-mi-deprem-bolgelerinde-toki-kura-cekimleri-ne-zaman-yapilacak.gif

Şubat ayının başında yeni aya ilişkin kura çekim tarihlerini yayınlamış olan TOKİ, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından kura çekimi organizasyonlarını durdurma kararı aldı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan TOKİ yönetimi, karara ilişkin detayları paylaştı.

TOKİ tarafından yayınlanmış olan yazılı açıklamada, ertelenen kura çekimlerine ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Ülke genelinde düzenlenecek olan tüm kura organizasyonları, yaşanılan deprem afetinden ötürü ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. Kura organizasyonlarımızda görev alan gerek idari, gerek ise de teknik personellerimiz AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerinde görevlendirilmişlerdir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygılarımız ile arz ederiz.”

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

6 Şubat ve sonrasında yapılacak olan kura çekilişlerini ertelediğini duyuran TOKİ idaresi, İstanbul ile ilgili herhangi bir açıklama yayınlamadı. TOKİ idaresinin, ilerleyen günlerde yeni takvimini yayınlaması bekleniyor.