TOKİ konutları nasıl inşa edildi? Binaların neden yıkılmadığını Bakan Kurum açıkladı!

TOKİ konutları nasıl inşa edildi? Binaların neden yıkılmadığını Bakan Kurum açıkladı!

Kahramanmaraş depremi nedeni ile on bir ilimizde büyük yıkımlar meydana geldi. Binlerce binanın yerle bir olduğu depremlerde, TOKİ tarafından yapılan konutlarda ise, herhangi bir yıkım olmadığı açıklandı.

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depreminde merkez üssü Kahramanmaraş olarak belirlendi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, on bir ilimizde etkili oldu. Yaşanan depremler nedeni ile binlerce bina yıkıldı.

Depremden etkilenen on bir ilimizde yıkılan binalar nedeni ile depremzedelerin birçoğu evsiz kaldı. İki büyük depremde yıkılmadan ayakta kalmayı başaran TOKİ binaları ise, dikkat çekti. TOKİ binalarının nasıl yıkılmadığı ve inşasında nelere dikkat edildiği de birçok kişi tarafından merak edildi. Bu merakların giderilmesi için ise, Bakan Murat Kurum bazı açıklamalarda bulundu.

133 BİN 759 KONUTTA HASAR YOK

resized-e2f47-4b9ad206tokikonutinscca7aatlarc4b1nezamanbascca7layac.jpg

TOKİ tarafından inşa edilen 133 bin 759 konutta hasar meydana gelmedi. Bu durum, TOKİ’nin binaları nasıl inşa ettiğini merak etmesine neden oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, merak edilen TOKİ inşaatlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı; ‘’TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı? Doğru zemin, doğru teknikle! İstişareler sonucu belirlediğimiz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor.’’

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen on bir ilimizde yeniden inşa edilecek olan konutlar için doğru ve sağlam alanların belirlenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Aynı zamanda, depremden etkilenen illerde yeni yapılacak olan konutlar için yeni bir düzenlemenin de devreye sokulduğu ifade edilmişti. Bu kapsamda yeni yapılacak binalar, üç ile dört kat yüksekliğinde olacağı duyurulmuştu.