TÜİK şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı! Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

TÜİK şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı! Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon verilerinin ardından mart ayı kira artış oranı merak konusu oldu. İşte enflasyon verilerine ve kira artış oranına dair detaylar…

Her ayın başında olduğu gibi mart ayına girilmesi ile birlikte de enflasyon hesaplarını ortaya koyan Türkiye İstatistik Kurumu, sabah saatlerinde kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Şubat ayında oluşan enflasyon verilerine ilişkin resmi açıklamalar yapan Türkiye İstatistik Kurumu, gündemde yankı uyandırdı. Kamu kurumunun açıklamalarının ardından mart ayı kira artış oranı da merak konusu oldu.

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen şubat ayı enflasyon verileri, sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Şubat ayında da enflasyonun yükselmiş olduğuna işaret eden kamu kurumu, senelik enflasyon hesaplarını da bildirdi. Kamu kurumunun açıklamalarından ardından mart ayı konut ve iş yeri kiraları artış oranları da araştırılmaya başlandı.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU ŞUBAT AYI ENFLASYON AÇIKLAMASI!

tuik-subat-ayi-enflasyon-verilerini-acikladi-mart-ayi-kira-artis-orani-ne-kadar-old.png

Türkiye İstatistik Kurumu saat 10:00’da bir açıklama yayınlandı. 2023 yılının ikinci ayına ilişkin enflasyon verilerini duyuran kamu kurumu, merak edilen detayları paylaştı.

Yapmış olduğu hesaplara göre senelik enflasyon oranını yüzde 55,18 olarak belirleyen Türkiye İstatistik Kurumu, aylık enflasyonu ise yüzde 3,15 olarak bildirdi. Kamu kurumu, 2022 yılının aralık ayına göre yüzde 10, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 71,83 oranında değişim meydana geldiğini belirtti.

MART AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan şubat ayı enflasyon açıklamasının ardından arama motorlarında mart ayı kira artış oranı araştırılmaya başlandı. Kamu kurumu, iş yerleri için mart ayında azami kira artış oranının yüzde 71,83 olduğunu belirtti. Öte yandan konut kiraları için de artış oranı araştırılmaya başlandı.

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında vatandaşların mağduriyetini önleyebilmek amacı ile geçtiğimiz yıl kira artış oranını yüzde 25’e sabitleyen yetkililer, söz konusu kararın 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağını, bu kapsamda da temmuz ayına kadar konut kiralarının enflasyondan etkilenmeyeceğini belirtti.