Tüm emeklilerin banka hesabına 21 Haziran’da bakın ne kadar para yatacak!

Tüm emeklilerin banka hesabına 21 Haziran’da bakın ne kadar para yatacak!

Seçim öncesinden belli bekleniyordu ve bugün belli oldu. Buna göre tüm SGK, Bağkur ve memur emeklilerinin banka hesaplarına 21 Haziran’da ne kadar para yatacağı belli oldu. İşte detaylar…

SGK, Bağkur, Memur emeklisi ayırt edilmeksizin tüm emeklilerin banka hesaplarına bayram ikramiyesi olarak farklı miktarlar telaffuz ediliyordu. Kılıçdaroğlu seçilirse ne kadar, Erdoğan tekrar seçilirse emeklilere kaç TL bayram ikramiyesi verilecek ve ne zaman banka hesaplarına yatacak? Diye soruluyordu.

Cumhurbaşkanı olarak yine Tayyip Erdoğan seçildi ve emeklilere bu Kurban Bayramında kaç TL yatırılacağı belli oldu. Paraların da bu önümüzde ki 21 Haziran 2023 tarihinden itibaren emekli vatandaşların maaş aldığı banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Peki, 2023 Kurban Bayramı için emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? İşte detaylar…

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekliye bayram ikramiyesinin bin 100 TL’den 2 bin TL’ye yükselmiş, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emeklilerin hesabına 2 bin lira emekli bayram ikramiyesi yatırılmıştı.

Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 2 bin TL yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli olmuştu. Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlayacak. Buna göre; Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.