TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçici işçiye kadro talebini yineledi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçici işçiye kadro talebini yineledi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçici işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili taleplerini yeniledi. Seçimden önce konunun ülke gündeminden çıkarılmasını istedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçici işçiye kadro talebini yineledi - Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin maaşlarına zam yapılmasının gündemlerinde olduğunu söyleyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin Atalay, taleplerini neticelendirmek için önümüzde hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ileteceklerini bildirdi.

Atalay, iktidar ve muhalefetin sermaye karşısında işçinin emeğini korumak zorunda olduğunu belirterek, 'Bu ülkede 17 milyon işçiyiz. Örgütlü işçi yüzde 14'tür. Yani her 100 kişiden 86'sı örgütsüz. Bu, kabul edilebilir bir tablo değil.' dedi.

Emekçilerin kıdem tazminatı 'sendikaların kırmızı çizgisi' olduğuna vurgu yapan Alatay, işverenler dışında tüm kesim çalışanların kıdem tazminatı ve örgütlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Taşeron işçilerin ülke gündeminde artık çıkarılması gerekliliğine değinen Atalay, 'TÜRK-İŞ'in talebi taşeron meselesi bir an evvel ülke gündeminden çıksın ve bu mesele bitsin' şeklin konuştu.

Kamuda istihdam edilen taşeron, mevsimlik ve ücretli işçilere kadro verilmesinin gerektiğine vurgu yapan sendika başkanları sözleşmeliye kadroda olduğu gibi taşeron işçilerin de ülke gündeminden tamamen çıkarılmasını talep ediyor.

SEÇİMDEN ÖNCE TAMAMLANMALI

Geçici işçilerin kadroya alınmasını talep eden Atalay, 'Seçim tarihi açıklanmadan evvel geçici işçilerin kadroya alınmasını talep ediyoruz. Kitlenin tamamını, taşeron işçilerin tamamını hiç kimse kalmadan, şu meselenin ülke gündeminden kalkmasını talep ediyoruz. Biz bu sözleşme kadar, taşeron işçileri de önemsediğimiz için bu konuyu gündeme getiriyoruz. Bu sözleşme döneminde taşeron meselesinin bitmesini talep ediyoruz. Taşeronların tamamını üyem olarak görüyorum, onların meselesini gündeme getirmeye gayret sarf ediyorum.' ifadelerini kullandı.

turk-is-gecici-isci.webp1.webp2.webp

Geçmiş dönemlerde kadro reformu çatısı altında 1 milyona yakın kamuda istihdam edilen personel kadroya geçirilmişti. Aralarında istifade edemeyen 90 bin kişinin olduğu mevcut rakamında eklenmesiyle birlikte ülke geneli yerel ve merkezi yönetimlerde çalışan geçici işçilerin kadroya geçmesi yasal düzenlemelerle birlikte haklarının korunması talep edildi.