Türk Yıldızları, Moskova semalarında

Türk Yıldızları, Moskova semalarında

Türkiye'nin dünyaca ünlü hava akrobasi timi 'Türk Yıldızları' Rusya şovuna hazırlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı,  Moskova bölgesinde 22-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası askeri fuar Army-2017’de ilk kez Türkiye’den bir hava akrobasi ekibinin yer alacağını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırmalar Dairesi Başkanı Aleksandr Mironov, "Kubinka üssünde havacılık teçhizatları sergilenecek. Fuarın açılış gününde, hava kuvvetlerimizin kuruluşunun 105. yıl onuruna bir havacılık festivali düzenlenecek. Gösterilerde ilk kez Türkiye'den bir hava akrobasi ekibi de yer alacak" ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberina göre, Moskova bölgesindeki Alabino poligonunda 255 modern silah ve teçhizatların sergileneceğini, fuarda Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Çin, Pakistan, Slovakya ve Güney Afrika'nın sergi bölümleri olacağını da aktardı.

Fuarın ilk kez Moskova'nın yanı sıra Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nde de gerçekleşeceğini vurgulayan Mironov "Fuarın başlıca özelliklerinden biri de Moskova'daki Patriot Parkı ile Hmeymim Hava Üssü'nde uluslararası terör örgütlerinin kullandıkları ile, Rusya'nın teröristlerle mücadelede kullandığı teçhizat ve silahların sergilenecek olması" dedi.

Yaklaşık 2.7 milyon metrekareyi kapsayacak alanlarda gerçekleştirilecek Army-2017 fuarı, 22-27 Ağustos tarihlerinde Moskova bölgesindeki Partiot Park'ta gerçekleşecek.