Türkiye'nin en çok satan araba markası FİAT'tan 'elektrikli otomobil' hamlesi! Bu arabalara bayılacaksınız...

Türkiye'nin en çok satan araba markası FİAT'tan 'elektrikli otomobil' hamlesi! Bu arabalara bayılacaksınız...

Türkiye'de en çok tercih edilen araba markası Fiat, 2023 yılı içerisinde iki yeni elektrikli otomobilini tanıtacağını duyurdu. Avrupa, Dünya ve Türkiye'de de ciddi satış hacmi bulunan Fiat'ın yeni araçlarındaki özelliklere çok şaşıracaksınız...

Türkiye'de ilk olarak 2000 yılında TOFAŞ ile ülkeye büyük ses getiren FİAT marka arabalar ülkemizde ilgisini hiç kaybetmiyor ve günden güne artmaya devam ediyor.

Dünya genelinde yeni trend halini alan ve Avrupa'da yapılan önemli çalışmalar neticesinde Dizel, Benzin ve LPG'li araç satışının durdurulması yönündeki açıklamaların akabinde bir çok marka 'elektrikli araç' üretimine başlamıştı.

fiat-bu-yil-iki-yeni-elektrikli-otomobil-tanitacak-855ac965.jpg

Türkiye'de milyonlarca satış hacmi bulunan özellikle Doblo modeli ile ticari ve bireysel olarakta satışlarını yaptığı modelleriyle ülkede adeta her yıl trendlerden düşmeyen Fiat bu yıl 2 yeni elektrikli aracının tanıtımını yapacağını duyurdu.

Alınan bilgilere göre Jeep Avenger tabanlı ve Fiat 600 olarak adlandırılacak elektrikli bir Fiat modelinin tanıtılacağı biliniyor. 4 Temmuz'da tanıtımının yapılmasının ardından ise satışa çıkarılacağı belirtildi.

2'inci aracının modeli ise tamamen elektrikli yeni nesil Panda olması öngörülüyor. Bir diğer söylenti ise Fiat 500X ve Tipo’nun yerini alması için İtalyan üreticinin Multipla’yı yeniden canlandıracağı şeklinde.