Türkiye'nin en iyi otomobilleri yarışıyor! İşte 33 aday arasından seçilenler: O markaya dikkat!

Türkiye'nin en iyi otomobilleri yarışıyor! İşte 33 aday arasından seçilenler: O markaya dikkat!

Otomotiv dünyasının merakla beklediği yarış başlıyor! Türkiye'nin en iyi otomobilleri arasından seçilen 33 aday belli oldu. Kimler finale kalacak? Hangi otomobil Türkiye’nin en iyisi seçilecek?

Türkiye'nin en heyecanlı yarışlarından biri başlıyor! Geçtiğimiz sene Şubat ile bu sene Şubat arasında Türkiye'de satışa sunulan modeller arasından yapılan ön değerlendirmede, 33 aday otomobil belirlendi. Bu adaylar arasından otomotiv gazetecileri tarafından yapılan test sürüşleri ve oylama sonucunda, sadece 7 otomobil finale kalmaya hak kazanacak. Nisan ayında finalist otomobiller açıklanacak ve haziran ayında Türkiye'nin en iyi otomobili seçilecek.

Otomotiv Gazeteciler Derneği’nce (OGD) düzenlenecek olan bu yarışma otomotiv dünyasında büyük heyecan yaratıyor. 2023’ün en iyi otomobilinin ne olacağı sorusunun cevabı ise çok merak ediliyor. Şimdi detaylara bakalım…

FİNALİSTLER NASIL BELİRLENECEK?

turkiyenin-en-iyi-otomobilleri-yarisiyor-iste-33-aday-arasindan-secilenler-o-markaya-dikkat-2.jpg

Geçen yılın şubat ayından bu yılın şubat ayına kadar Türkiye'de satışa sunulan modeller arasından yapılan bir ön değerlendirme ile 33 aday belirlendi. Otomotiv gazetecileri, test sürüşleri yapacak ve oylama sonucunda 33 aday arasından 7 finalist otomobil seçecekler. Nisan ayında bu finalistler açıklanacak ve haziran ayında Türkiye'nin Yılın Otomobili belirlenecek. Bunun yanında "Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" dallarında da özel ödüller takdim edilecek.

Geçtiğimiz yıl 64 otomotiv gazetecisince tarafından yapılmış olan değerlendirme neticesinde Hyundai’nin Tucson modeli Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 ödülünü kazanmıştı. Yine aynı sene BMW 4 Serisi Gran Coupe “Yılın Tasarımı" dalında 1.lik elde etmişti.

İŞTE 2023’ÜN EN İYİ OTOMOBİL ADAYLARI

Alfa Romeo Tonale

Audi e-tron GT

Audi e-tron

BMW 2 Active Tourer

BMW 7 Serisi

BMW X1

BMW X7

Citroen C4 X

Dacia Jogger

DS 4

Fiat 500e

Hyundai ioniq 5

Kia EV6

Kia Niro

Lexus NX

Lexus RX

LR Range Rover

LR Range Rover Sport

Maserati Grecale

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz GLC

MG4

Nissan X-Trail

Opel Astra

Peugeot 308

Peugeot 408

Suzuki S-Cross

Skoda Fabia

Subaru Solterra

Toyota Yaris Cross

Toyota Corolla Cross

Volvo C40 Recharge