Twitch'ten soğuk duş etkisi yaratan istifa haberi! Emmet Shear görevden ayrıldı!

Twitch'ten soğuk duş etkisi yaratan istifa haberi! Emmet Shear görevden ayrıldı!

Oyun tutkunları tarafından takip edilen başlıca sosyal medya platformlarından olan Twitch’ten şaşkınlık yaratan bir istifa haberi geldi. İşte gündeme damgasını vuran o istifa haberi…

Instagram, Facebook, Twitter, TikTok gibi bir sosyal medya platformu olarak nitelendirilen ancak daha çok oyun tutkunları tarafından takip edilen Twitch, ülkemizde de gündemden düşmeyen platformlardan birisi olmaya devam ediyor. Elektronik spor ve video oyunu odaklı, canlı görüntü akışı platformu olarak tam 16 yıldır faaliyette olan ve abone sayısını giderek artırmaya devam eden Twitch, bugün şaşırtıcı bir gelişme ile gündeme geldi.

Ülkemizde 11 yıldır faaliyette olan Twitch, birçok kişinin gelir kapılarından birisi de oldu. Canlı yayınlar sayesinde ciddi miktarlarda kazanç sağlayan Twitch kullanıcıları, yeni bir istihdam alanı olarak da görülmeye başlandı. Abone sayısını artırarak gelişimine devam eden sosyal medya platformu, bugün şaşkınlık yaratan bir istifa haberi ile gündeme geldi. Platformun ilk kurucularından olan Emmet Shear, istifa ettiğini açıkladı. Shear’ın istifa açıklaması, sosyal medyaya damgasını vurdu.

GÖREVİNİ DEVREDECEK!

twitchten-soguk-dus-etkisi-yaratan-istifa-haberi-emmet-shear-gorevden-ayrildi-2.jpg

Twitch platformunun yöneticiliğini yapan Emmet Shear, istifa haberi ile gündemi sarstı. 2011 yılından bu yana ülkemizde de kullanılan sosyal medya platformu Twitch, aslında 16 yıl önce kuruldu. Shear da platformun ilk kurucularından birisi olarak biliniyordu. CEO’nun istifa kararını açıklaması, kafaları karıştırdı.

16 yıllık süreçte platformu ileriye taşıyacak pek çok girişimde bulunan CEO Emmet Shear, küresel çapta da adının duyulmasını sağladı. 24 saatlik yayın akışı vaadini yerine getirmesi ile öne çıkan ve sayede de kullanıcıları tarafından her dönemde ilgi ile takip edilen Twitch’te büyük başarılara imza atan Shear, istifası neticesinde görevini yönetim kurulundan bir arkadaşına devredeceğini açıkladı.

İSTİFA SEBEBİ BELLİ OLDU!

16 yıllık Twitch kariyerini ani bir şekilde sonlandırmaya karar veren Shear’ın niçin böyle bir karar aldığı merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre ilk çocuğunun doğumu ile birlikte Twitch ve uygulamanın geleceği hakkında düşünmeye başlayan Shear, ailesi ile daha çok vakit geçirmesi gerektiğine karar verdi. Bu karar da onu istifa etmeye sürükledi.