Ücretsiz toplu ulaşım desteği kararı alındı: Bu karta sahip olanlar için geçerli olacak!

Ücretsiz toplu ulaşım desteği kararı alındı: Bu karta sahip olanlar için geçerli olacak!

Türkiye’de ulaşım ile ilgili çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak ücretsiz ulaşım desteği açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, misafir kartı olanlar toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından illerden depremzedelere destek haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Siirt’te depremzedeler için ücretsiz toplu taşıma hizmeti verileceği öğrenildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ddddsiz-1-kurtarildi.jpg

Siirt Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ilimizde misafir edilen depremzede vatandaşlara ulaşımı ücretsiz yaptı.


Siirt Belediye Meclisi 2023 Mart ayı toplantısında aldığı karar gereği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı afet bölgesini terk eden ve Siirt'e misafir olarak yaşamaya devam eden afetzedelerin, Siirt Belediyesine ait toplu taşıma hizmeti veren araçlarından "Misafir Kart" ile ücretsiz olarak yararlanmaları sağlandı.


Siirt Belediye Meclisinden alınan kararda, "06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı afet bölgesini terk eden ve ilimizde misafir olarak yaşamaya devam eden afetzedelerin Belediyemize ait toplu taşıma hizmeti veren araçlarından "misafir kart" ile ücretsiz kullanmalarına; Belediye Meclisinin 2023 Mart Ayı Toplantısının 10.03.2023 tarihli 1. Birleşiminin 1. Oturumunda oybirliğiyle karar verildi." ifadelerine yer verildi.