Üstüne kayıtlı evi olan tüm vatandaşlar: 5 Sene boşuna ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz, ancak…

Üstüne kayıtlı evi olan tüm vatandaşlar: 5 Sene boşuna ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz, ancak…

Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve diğer illerde ikamet eden tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Birçok vatandaş bilmiyor ancak 5 yıl boyunca yapılan ödeme geri alınabiliyor. Ödeme yapılan belediyeye vergi iadesi dilekçesi yazarak başvuru yapmak geriyor.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde geri sayım başladı. 5 Ay sonra yani Temmuz ayı ile beraber binlerce ev sahibi vatandaşların ödeme yapması gerekiyor. Ancak her vatandaş bu ödemeyi yapmak zorunda değil. Geliri olmayanlar, emekli, ev hanımı, işsizler brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları için muafiyet hakkından faydalanabiliyorlar.

Muaf olduğu halde ödeyenler ne yapacaklar?

Bazı vatandaş muaf olduklarını bilmedikleri için emlak vergisi ödemelerini zamanında gerçekleştiriyorlar. Ancak muaf olduklarını öğrenen vatandaşlar şimdiye kadar yaptıkları ödemeyi geri alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Son 5 yıl yapılan ödemeyi geri almak mümkün. Bunun için bağlı bulunan belediyeye başvuru yaoak gerekiyor.

5 seneden fazla ödemesi olanlar

5 Seneden fazla ödemesi olanlar kalan ödemelerini geri alamıyorlar. Örneğin 9 sene muaf olduğu halde vergi ödemesi yapan vatandaş, son 5 yılın iadesini alabiliyor. Kalan 4 yılın ödemesi ise vatandaşa iade edilmiyor.