Uzman isimden deprem uyarısı geldi! Devam edecek mi?

Uzman isimden deprem uyarısı geldi! Devam edecek mi?

Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde de etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Tüm Türkiye'nin yasa boğulmasına neden olan Kahramanmaraş depremi etkilerini sürdürmeye devam ederken son açıklanan verilere göre 1014 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 bini geçkin kişinin de yaralanmasına neden oldu. Binlerce kişinin enkaz altında kalmasına ve birçok mahallenin toz duman olmasına neden olan Kahramanmaraş depreminin ardından uzman isimden deprem açıklaması geldi.

Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kahramanmaraş depremi başta Gaziantep, Hatay ve Osmaniye olmak üzere 10 ili etkisi altında bırakırken korkutucu deprem hakkında uyarı geldi.

''5-6 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM OLABİLİR''

Meydana gelebilecek yeni depremlerle ilgili oldukça önemli uyarılarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener artçı depremlerin yaşanabileceğinden bahsetti.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener açıklamasında

“Doğu Anadolu zonunda meydana gelen bir deprem, yaklaşık 180 kilometrelik bir kırığın meydana geldiği tahmin ediliyor. 17 Ağustos’tan sonra bu coğrafyada yaşanan en büyük depremden bahsediyoruz.

Artçı depremlerin aylarca hatta belki bir yıla kadar sürmesi beklenebilir. 5 ve 6’nın üzerinde artçı depremleri yaşayabiliriz. Bu depremin Akdeniz bölgesinde tsunamiye yol açabileceği uyarısını verdik." ifadelerini kullandı.

YARALI SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ!

Kahramanmaraş depreminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulunmuş ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıklamıştı. Artçı depremlerin bekleniyor olması vatandaşların paniklemesine neden olurken sabah saatlerinde yaşanan deprem nedeniyle birçok kişi dışarıda sabahladı. AFAD, Kızılay ve vatandaşlarında desteği ile kurtarma çalışmalarına hala devam edilirken can kaybı ya da yaralı sayısında güncel bir rakam belirtilmedi.