Uzmanlar uyarıyor! Denizli, Aydın, Manisa riskli iller!

Uzmanlar uyarıyor! Denizli, Aydın, Manisa riskli iller!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından ülkemizde farklı illerde depremler meydana gelmeye başladı. 27 Şubat akşamı da İzmir’de meydana gelen deprem birçok kişinin sokaklara çıkmasına neden oldu.

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından, depremlerin ardı arkası kesilmedi. Hatay, Malatya, Niğde ve İzmir gibi illerimizde meydana gelen depremler herkesin korku dolu anları tekrar yaşamasına neden oldu. Yaşanan bu depremler nedeni ile gündeme tekrar gelen İstanbul depremi konuşulurken uzmanlar, farklı iller için de uyarılarda bulundu.

Ege Bölgesi’nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu’daki fay hatlarına göre, daha kısa olduğunu açıklayan Prof. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi’nde kısa süreli depremlerin meydana gelebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’ne dikkat çeken Prof. Dr. Tahir Gönen; ‘’Ege’de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak avantajlı.’’ dedi.

‘EGE’DEKİ DEPREMLER KISA SÜRELİ OLACAK’

doc-dr-gonen-depremde-denizli-aydin-ve-manisa-riskli-516626.jpg

Ege Bölgesi için açıklamalarda yapan Prof. Dr. Tahir Gönen açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; ‘’Kuzey Anadolu fay hattında daha uzun kırımlar meydana geliyor. Dolayısı ile daha uzun süreli depremler üretebilirken, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmiyor. Ege'de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak avantajlı. Uşak'ın kuzeyine doğru baktığımızda Kütahya Gediz ile Uşak Banaz'a doğru, güneyinde ise, Denizli Çivril'den Afyon Dinar'a doğru bir fay hattı bulunmaktadır. Uşak'ın kuzey ve güney kesimlerinde bulunan fay hatlarından Uşak merkezi 1'inci derecede etkilenmez.’’

‘UŞAK LOJİSTİK MERKEZ HALİNE GETİRİLEBİLİR’

Prof. Dr. Tahir Gönen yaptığı açıklamalara şu ifadeler ile devam etti; ‘’İzmir’in bazı bölgeleri riskli. Torbalı ve Ödemiş riskli bölgeye daha uzak konumda. Bu nedenle, deprem riski açısından daha şanslı bir konumda bulunan Uşak, afet gibi durumda bir lojistik merkezi haline getirilebilir.’’