Vatandaşlara günlük 327 TL cep harçlığı veriliyor: 15 Yaş üstü başvurabiliyor ancak  emekliler başvuru yapamaz!

Vatandaşlara günlük 327 TL cep harçlığı veriliyor: 15 Yaş üstü başvurabiliyor ancak emekliler başvuru yapamaz!

Tüm illerde başvuru kabul ediliyor. Vatandaşlara günlük 327 TL cep harçlığı veriliyor. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, 15 yaş üzerinde olan vatandaşların başvuru yapabileceği belirtildi.

Türkiye’de işsiz vatandaşlar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile işbaşı eğitim programı düzenleniyor. Bu kapsamda yapılan açıklamada, katılımcılara verilen günlük ücretler açıklandı. Buna göre, İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163,59 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı veriliyor.

İşbaşı Eğitim Programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak bildirildi. Öte yandan Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

Programdan yararlanmak isteyenler için şartlar:

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.