Ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesine son rötuşlar veriliyor

Ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesine son rötuşlar veriliyor

Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı kabinesinde değişiklik olacağına dair tartışmalar kamuoyunda bu yönde ciddi bir beklentiyi de tetiklemişti. Edinilen bilgilere göre en az 9 ismin değişeceği kabine için son rötuşlar yapılıyor.

Gündeme yansıyan tartışmalar ve belli merkezlerden oluşturularak sosyal medya üzerinden piyasaya sürülen kabine listeleriyle kamuoyunda oluşan değişim beklentisi için artık gün sayılıyor. AVAZTÜRK’ün edindiği bilgilere göre; yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin, 10 ile 15 Temmuz arasında açıklanması bekleniyor. En belirgin tarihin ise 13 Temmuz 2020 Pazartesi olduğu ve aynı gün yapılacak AK Parti MYK toplantısı sonrası listenin açıklanmasının kuvvetle muhtemel olduğu belirtiliyor.

Kabine üzerinde son rötuşların yapıldığı öğrenilirken, 16 bakandan en az 9’unun değişeceği, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da ikiye ayrılacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineye yeni girecek isimlerden bazılarını milletvekillerinden seçeceği, yasama çalışmalarında Cumhur İttifakı sandalye sayısı açısından 12 milletvekiline kadar riske edilebileceği yönünde çalışma yapıldığı, bu çerçevede en az iki ismin milletvekilleri arasından tercih edileceği de belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYISI ARTTIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısının da arttırılacağı, Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına getirileceği yönünde tartışmalar kamuoyuna yansırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısında bir arttırma düşünmediği de gelen bilgiler arasında.

AVAZTÜRK