Volkswagen Polo 2023 fiyatlarıyla herkesi şaşırttı! 1 senede nereden nereye… İşte güncel fiyatlar

Volkswagen Polo 2023 fiyatlarıyla herkesi şaşırttı! 1 senede nereden nereye… İşte güncel fiyatlar

Volkswagen’in Polo markası ülkemizde çok seviliyor. Çok tutan bu modelin fiyatları küresel anlamda yaşanan ekonomik daralma sonrasında uçuşa geçti. Peki Polo’nun 2023 yılında güncel fiyatları ne kadar oldu?

Volkswagen Polo otomobilleri için son fiyat listesi yayınlandı. Piyasa uzmanları, önemli fiyat artışını küresel çip krizi, devam eden salgın ve Rusya-Ukrayna çatışması gibi çeşitli faktörlere bağladı. Sonuç olarak, daha bir yıl önce 300 bin TL'den alınabilen araçlar, şimdi 700-800 bin TL gibi fahiş fiyatlara satılıyor.

Bu fiyat artışlarının Volkswagen Polo'ya özgü olmadığını, tüm otomotiv endüstrisini etkilediğini belirtiliyor. Yarı iletken çip kıtlığı, dünya çapında araç üretimini sekteye uğratarak, fiyatlarda önemli artışlara yol açtı. Ek olarak, salgın tedarik zincirinde aksamalara neden olarak durumu daha da kötüleştirdi. Peki Polo fiyatları son güncelleme ile kaç TL oldu?

VOLKSWAGEN POLO ÖZELLİKLERİYLE FARK YARATIYOR

volkswagen-polo-2023-fiyatlariyla-herkesi-sasirtti-1-senede-nereden-nereye-iste-guncel-fiyatlar-2.jpg

Volkswagen Polo, sürücülere üç donanım seçeneği sunar: Impression, Life ve Style. Bu modellerinde Başlat/Durdur, Yorgunluk Tespiti ve hız sınırlaması gibi özellikleri içerir. Ancak hız sabitleyici, otomatik kararan dikiz aynası, görsel park desteği, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi gibi bazı gelişmiş özelliklerden yoksundur. Bu özelliklerin başka paketlerde de bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca Volkswagen Polo, farklı sürüş ihtiyaçlarını karşılayan çok yönlü bir otomobildir. Yorgunluk Algılama sistemi, sürücüyü uyku hali belirtileri gösterdiğinde uyararak sürücü yorgunluğundan kaynaklanan kazaları önler. Hız sınırlama özelliği, sürücünün yasal hız sınırı içinde kalmasını sağlayarak maliyetli para cezalarından kaçınır.

VOLKSWAGEN POLO 2023 GÜNCEL FİYATLARI NE KADAR?

14 Mart 2023 itibariyle, Volkswagen Polo modelinde fiyatlar şöyle:

Volkswagen’in Yeni Polo 1.0 80 PS Manuel Impression modeli: 545 bin 800 lira

Volkswagen’in Yeni Polo 1.0 TSI 95 PS Manuel Life modeli: 640 bin 800 TL

Volkswagen’in Yeni Polo 1.0 TSI 95 PS DSG Life modeli: 691 bin 600 TL

Volkswagen’in Yeni Polo 1.0 TSI 95 PS DSG Style modeli: 798 bin 100 TL