Yarın (27 Temmuz) %57'lik ZAM geliyor! Saat 13:00'dan sonra herkes Aylık 777 TL yerine 1.219 TL ödeyecek
Bugün son indirimli tarife olabilir. Yarında itibaren saat verilerek zammın olacağı miktar ve tutar ile yeni tarifeler belli oluyor. Milyonlara kötü haber.
Türkiye'nin en kalabalık ve en çok nüfusa sahip 15 Milyondan fazla kişinin yaşadığı şehri İstanbul'da toplu ulaşıma zam için saatler kaldı.

Yarın (27 Temmuz) %57'lik ZAM geliyor! Saat 13:00'dan sonra herkes Aylık 777 TL yerine 1.219 TL ödeyecek- Yarın yani 27 Temmuz Perşembe günü saat 13:00'da yapılacak olan toplantının ardından toplu ulaşıma %57'lik zam geleceği önden duyuruldu. Yaşanan KDV ve ÖTV zammı ile birlikte ekonomik kriz etkileri toplu ulaşıma İstanbul'da zammı kaçınılmaz kıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yüzde 57'lik bir zam talebi ile başlayacak olan toplantı, yarın saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME toplantısında, nostaljik tramvay, otobüs, marmaray, metrobüs, metro, tramvay, vapur, deniz otobüsü, minibüs, dolmuş, taksi, okul ve personel servisi gibi şehirdeki toplu ulaşım seçeneklerine zam yapılması önerisi görüşülecek.

%57 ZAM
Paylaşılan detaylara göre, belki de en dikkat çekici olan nokta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 57'lik zam talebi. Söz konusu toplantıya katılım sağlayanların bu radikal öneri hakkında ne düşüneceği, birçok İstanbullunun merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eğer söz konusu bu öneri kabul görürse, mega kent İstanbul'da toplu taşıma kullanan milyonlarca kişi, zamlı tarifelerle karşı karşıya kalacak.
Söz konusu bu toplantı yalnızca fiyat artışlarıyla ilgili değil; aynı zamanda mega kent İstanbul'un yayalaştırma ve parkomat konularını da içerecek. Bu, şehirdeki ulaşım ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilecek önemli konuların üzerinde duracak.
Toplu taşıma ücretlerinin yüzde 57 oranında artırılması, özellikle ekonomik zorluklarla boğuşan pek çok vatandaşı etkileyecek. Söz konusu bu potansiyel artışın etkileri, özellikle toplu taşıma araçlarını düzenli şekilde kullanan ve gelirleri düşük olan vatandaşlar için daha da hissedilir olabilir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebine göre,
Aylık abonman 777 liradan 1.219 liraya
Öğrenci abonmanı 140 liradan 219 liraya
Tam bilet 9,90 liradan 15,5 liraya
Öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,5 TL’ye,
Taksi indi-bindi 40 TL’den 62 TL'ye çıkacak.