Yarın ve Salı günü için Meteoroloji’den çok şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi!

Yarın ve Salı günü için Meteoroloji’den çok şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi!

Meteoroloji’den yarın ve Salı günü için başta İzmir, Ankara, Antalya, Mersin, Hatay, Malatya ve çevre illeri başta olmak üzere ülke geneli çok şiddetli yağış konusunda peş peşe uyarılarda bulundu. Sel felaketi olasılığına karşı tedbirli olun dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 28 Mayıs 2023 tarihinde haftalık hava durumu raporunu yayınladı. Özellikle yarın (29 Mayıs 2023 Pazartesi) ve Salı günü için başta İzmir, Ankara, Antalya, Mersin, Hatay, Malatya ve çevre illeri olmak üzere tüm yurt genelini çok kuvvetli sağanak yağış konusunda uyardı.

Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara ve Doğru Karadeniz bölgesi haricinde tüm ülke genelini, aşırı yağışlar konusunda uyaran MGM, birçok ili ani sel felaketi konusunda tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Yarın İzmir, Antalya ve Mersin illeri ve çevre illerinde gök gürültülü sağanak yağışların geleceğini belirten Meteoroloji, yağışların önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edeceğini söyledi. İşte, günlere göre yağış haritası;

29-mayis-2023-saganak-yagis-beklenen-iller-1.png

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

30-mayis-2023-saganak-yagis-beklenen-iller-2.png