'Yarısı Bizden Kampanyası'nda başvurular ne zaman yapılacak? Detaylar paylaşıldı!

'Yarısı Bizden Kampanyası'nda başvurular ne zaman yapılacak? Detaylar paylaşıldı!

Yarısı bizden kampanyası ile birlikte kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yenilemek isteyen vatandaşlar adına devletten başvurular alınıyor.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlatılan ‘’yarısı bizden kampanyası’’ ile birlikte 26 Nisan ve 29 Mayıs tarihleri aralığında başvuru yapılacak. Ev sahipleri bu kampanyanın kapsamında parsel olarak dönüşüm işlemlerini yapacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar içine devletten başvurular başladı.

Son tarihi 29 Mayıs olacak

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası kapsamında e-devlet üzerinden başvurular yapılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günler içinde konuyla alakalı bir fırsattan söz etmişti. İstanbul inşa edilecek bu konutların ücretinin yarısı devlet tarafından verilecek.

Çevre Şehircilik Bakanlığı ayrıntılı olarak detayları paylaştı. Başvurular 26 Nisan-29 Mayıs tarihlerinde e-Devletten yapılacak. Son tarihi 29 Mayıs olacak. Kampanyanın kapsamında evini yenileyecek vatandaşlara %0.74 faiz oranı ile on yıllık kredi imkânı tanınacak. Bu kredinin 750.000 TL’si devletten alınacak.

Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası

İstanbul’da başlatılan TOKİ öncülüğünde yapılacak olan yarısı bizden kampanyası kapsamında kentsel dönüşüm adına büyük bir fırsat sunulacak. Devlet tarafından karşılanacak olan yer ücretli konutlar için %0.74 faiz oranıyla kredi imkanları sunuluyor.

Son tarihi ise 29 Mayıs olarak belirlendi. Kampanya başvuru yapan vatandaşların önce uzmanlarca bir ön inceleme Yapılması ardından keşif raporunun hazırlanması gibi aşamalar mevcut olacak. Raporunun hazırlanmasından hemen sonra anlaşma sağlanıp protokole imza atılacak. Projenin tamamlanması adına ruhsat alma süreci de başlatılacak.

İki yıl içinde bitecek

TOKİ’nin inşa edeceğim kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki binalar iki yıl içerisinde tamamlanacak. Vatandaşlara taşınma ve kira yardımı da yapılacak. 100 metre karelik 2 + 1 daireler adına devlet 750.000 TL ödeme sunacak. Kalan tutar adına ise on peşinat ve taksit imkanları da verilecek. 120 metre karelik 3 + 1 daireler adına ise devre 900.000 TL ödeyecek. Kalan tutar adına ise %10 peşinat ve taksit imkanları sunulacak.

Yapılacak yeni konutlar için iki yıl boyunca aidat ödemesi yapılmayacak. Sunulan fırsatlar ile birlikte vatandaşlar uygun fiyatlı ev sahibi olup sağlıklı ve son derece güvenli bir yaşam alanına kavuşacak.