Yeni Malatyaspor ligden çekilme kararı aldı!

Yeni Malatyaspor ligden çekilme kararı aldı!

Türkiye yaşanan büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken TFF ligleri 10 gün sonra başlatma kararı almıştı. Bu karara Yeni Malatyaspor itiraz ederek ligden çekileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş depremi tam 10 ilde büyük yıkıma neden olurken tüm Türkiye'de hayat durmuştu. Okullarda eğitime Türkiye genelinde 1 haftalık ara verilirken süper ligde de 10 günlük ara verilmişti.

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da büyük hasar alırken Yeni Malatyaspor'un kalecisi de hayatını kaybetmişti. Yeni Malatyaspor'un 28 yaşındaki file bekçisi Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında kalarak hayata gözlerini yummuştu. Malatyaspor büyük yara alırken liglerin 10 gün sonra başlama kararı büyük tepki çekmişti.

YENİ MALATYASPOR LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Süper lige verilen 10 günlük ara kararını eleştiren Malatyaspor'un kulüp başkanı Hacı Ahmet Yaman bu kararı kabul edemeyeceklerini duyurdu. Yeni Malatyaspor Başkanı Türkaslan "TFF'nin aldığı karar bir skandaldır. Her yer yerle bir olmuşken, on gün sonra maça çıkmayı asla kabul etmiyoruz. TFF belki de 1 yıl futbola ara vermesi gerekirken böyle bir karar aldı.

Ne zamanki hayat normale döner, biz o zaman futbol oynarız. Birkaç gün içinde yönetim kurulu ile bir araya geleceğiz ve şartlar değişmezse ligden çekilme kararı alacağız" diyerek bu karardan bir an önce dönülmesini talep etti.