Yeni Malatyaspor Spor Toto 1. Lig'den çekilme kararı aldı!

Yeni Malatyaspor Spor Toto 1. Lig'den çekilme kararı aldı!

Dün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama ile birlikte liglerin yeniden başlama tarihinin 3-4 Mart şeklinde duyurulmuştu. Hatayspor tarafından alınan karar ile birlikte ligden çekildiği duyurulmuşken bir diğer takım ise Malatyaspor oldu.

Yeni Malatyaspor Spor Toto 1. Lig'den çekilme kararı aldı! Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı açıklama ile birlikte Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından iptal edilen liglerin yeniden başlama tarihinin tahmini olarak 3 ya da 4 Mart olduğu ifade edildi. Yapılan bu açıklamanın ardından da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan açıklamada depremin en çok etkilendiği illerden biri olan Hatay'da Hatayspor'un ligden çekilme kararını "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz. Şu anda 19 takım var. Normalde 4 takım düşecekti. 3 takım gelecekti ve önümüzdeki yıl 18 takımla devam edecektik. 2 takımımızın çekilmesi halinde 2 takım düşecek. Aşağıdan 3 takım geleceği için, önümüzdeki yıl 20 takımla Süper Lig devam edecek." şeklinde yaptığı açıklamalar ile ifade etti.

YENİ MALATYASPOR DA LİGDEN ÇEKİLDİ!

Bu açıklamanın ardından da bugün yine depremin yoğun bir şekilde hissedildiği illerden biri olan Malatya'da Yeni Malatyaspor tarafından ligden çekilme kararının geldiği belirtildi. Konu hakkında Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada depremden etkilenen Malatya ve Malatya halkı hakkında, "Türkiyemiz'in başı sağ olsun. Şu an bulunduğum durum içler acısı. Çok şükür yağış bitti en azından çalışmalar rahat bir şekilde devam edebiliyor. Enkazların başında birçok ekip müdahale ediyor. Zaman geçti ama enkazdan bir kişi bile canlı çıksa bizim mutluluğumuz oluyor. Enkaz altında burada binlerce kişi var. Şu an bulunduğumuz durum çok kötü, içler acısı. Şehrimiz hayalet şehire dönüştü, inanılmaz zor durumdayız. Yardımlar buraya ulaştı, onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yiyecek-içecekten yana sıkıntımız yok ancak büyük bir çadır ve konteyner ihtiyacımız var'' şeklinde açıklamalarda bulunarak ligden çekilme kararının alındığı ifade edildi.

KARAR TFF'YE İLETİLDİ!

Malatyaspor'un ligden çekilme kararının TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ilettiğini ifade ederek, ''Beş gündür kulübe gitmemiştim, şimdi kulüpten dönüyorum. Kulüpteki yetkili arkadaşları topladım, kulübümüz içler acısı. Altyapı ve üstyapı darmadağın. Orada ne konaklayabiliriz ne de kalabiliriz. Kararımız, ligden çekilmek oldu. Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık ligde yokuz'' şeklinde yaptığı açıklamalar ile ligden çekildiği ifade edilmiş oldu.