Yerelleştirme nedir? Yerelleştirme kime yaptırılır?

Yerelleştirme nedir? Yerelleştirme kime yaptırılır?

Bir dilden başka bir dile yazı yada konuşmaların aktarılmasına tercüme denir. Farklı dillerle yazılan metin yada konuşmaları istenilen başka bir dile çevirmeye tercümanlık denir.

İnsanlar yabancı ülkelerde çoğunlukla kendilerini tanıtmak ve firmalarının reklamını yapmak için bir çok tercümanla çalışmaktadır. Tercümanlar insanların tercüme işlerini aldıkları teorik bilgilere göre yaparlar; ama kimi zaman firmalar yabancı bölgelerin özelliklerine göre tercüme isterler. Bu tercümeye de yerelleştirme adı verilmektedir.

YERELLEŞTİRMEDE EN ÖNEMLİ KURAL

Bir ülkede yayınlanacak reklam ürünü hakkındaki bilgi o ülkenin genelinde yayınlanacak ise tercümanlar ülkenin özelliklerine göre tercüme yaparken, yerelleştirme de ise o ülkenin belli bölgelerinde yayınlanacak olan ürün hakkındaki bilgi o bölgenin içinde yer aldığı duruma ve özelliklere göre yapılmaktadır. Yerelleştirmede dikkat edilen en önemli unsurların başında yayınlanan ürün hakkındaki bilgilerin o bölgede yaşayan müşteri ya da tüketicilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanmasıdır. Ürün hakkında yapılan tercüme bölge halkının diline yakın bir şekilde yazılmalı ve bölge halkının tercih sebepleriyle birlikte harmanlanarak metin içerisinde yer almalıdır. 

YERELLEŞTİRME VE TERCÜME MERKEZİ; “HEDEF TERCÜME BÜROSU”

Yerelleştirme, farklı ülkelerde gerçekleştirilen ticaret faaliyetlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelir. Yapılacak hatalar hem reklam ürününü hem de marka değerini sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden yerelleştirme yapılacak ürün yada çalışmalarda uzman kadrolarla çalışmak daha çok önem arz eder. Tercümanlık ve yerelleştirme konusunda çok güçlü bir uzman kadroya sahip olan Hedef Tercüme Bürosu sizin bütün isteklerinizi karşılayabilecek donanıma sahiptir. Bünyesinde barındırdığı uzman tercümanlarla marka değerinizi istediğiniz ülkede en iyi şekilde tanıtarak ticaret hayatınızda bir adım daha öne çıkabilirsiniz.

HEDEF TERCÜME BÜROSU İLE İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Dünyanın herhangi bir ülkesinde gerçekleştirdiğiniz ya da gerçekleştireceğiniz ticari faaliyetlerde Hedef Tercüme Bürosu sizin bütün eksiklerinizi tamamlayarak gerçekleştireceği yerelleştirme ve tercüme çalışmalarıyla sizi o ülkede öne çıkan bir marka haline getirebilir. Hedef kitlenize en kısa sürede ulaşmanızı sağlayarak sizleri müşterilerinizle buluşturma imkanı sağlayan Hedef Tercüme Bürosu ile bütün işlerinizi gönül rahatlığıyla sürdürebilirsiniz.