Yüksek fatura derdi bitti! EPDK fatura fiyatlarını güncelledi: Elektrikte yüzde 14,75 indirim!

Yüksek fatura derdi bitti! EPDK fatura fiyatlarını güncelledi: Elektrikte yüzde 14,75 indirim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elektrik ve doğalgaz indirimini müjdelemesinin ardından EPDK harekete geçti. EPDK yeni bir düzenleme yaparak elektrikte yüzde 14,75 indirim uyguladı. 1 Nisan’dan itibaren tavan fiyat 2600 TL/mwhy oldu. İşte EPDK’nın o kadarı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda 81 milyon için büyük bir indirim kararı açıkladı. Erdoğan, elektrik ve doğalgaz faturalarında indirime gidileceğini ve elektrik faturasında yapılacak olan indirimden bütün abonelerin faydalanacağını açıkladı. Doğalgaz indirimini ise Türkiye’deki sanayicilere müjdeledi ve kararların Nisan ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu.

EPDK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerine harekete geçti ve elektrik faturalarına yeni bir düzenleme yapıldı. EPDK, tavan fiyatı 3500 TL/mwhy’den 2600 TL/mwhy’e çekerek, elektrik faturalarına yüzde 14,75 indirim sağlayacak bir karar imza attı. Bununla beraber, tüketicileri ani ve fahiş fiyat artışına karşı korumak için uygulamaya giren AUF, Ekim’e kadar geçerli olacak şekilde 6 ay uzatıldı.

ELEKTRİK FATURASI İNDİRİMİ 1 NİSAN İTİBARİYLE BAŞLIYOR!

EPDK, elektrik faturalarına indirim sağlayacak olan o kararı, 1 Nisan itibariyle yürürlüğe koyacak. Elektrik faturası indiriminin yanı sıra Ekim’e kadar uzatılan AUF ile, elektrik aboneleri fahiş ve ani fiyat artışlarına karşı korunmuş olacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, global anlamda enerji fiyatlarının yükseldiğini özellikle hammadde açısından zorlu bir zaman diliminin geride bırakıldığını ve AUF sayesinde elektrik abonelerinin güvence altında tutulduğunu belirtti.

YÜKSEK MALİYETLE ELEKTRİK ÜRETEN SANTRALLER KAPANDI

yuksek-fatura-derdi-bitti-epdk-fatura-fiyatlarini-guncelledi-elektrikte-yuzde-1475-indirim.png

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yüksek maliyetle elektrik üreten santrallerin kapanmasının ve global anlamda hammadde fiyatlarının yükselmesinin Türkiye’nin güvenliğini olumsuz olarak etkileyebileceğini fakat EPDK politikaları ile bu kötü senaryoların önüne geçildiğini ifade etti.

6 ay boyunca yürürlükte olacak AUF ile beraber, “azami fatura” prensibiyle piyasaları denetlemeye devam edeceklerini belirten Yılmaz, kış aylarında hiçbir santral kapanmadan hizmete devam ettiklerini ve zorlu bir sürecin herkes için geride kaldığının altını çizdi. EPDK 3500 TL/mwhy taban fiyatı 2600 TL/mwhy seviyesine çekerek elektrik faturalarına indirim sağlayacak bir karara imza attı. Kararla beraber faturalara yüzde 14,75 indirim yansıyacak.