Yürek burkan ölüm! Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hayat kurtardı, çığ tehlikesinden kaçamadı!

Yürek burkan ölüm! Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hayat kurtardı, çığ tehlikesinden kaçamadı!

Geçtiğimiz hafta Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çığ düşme uyarısı, bir can aldı. O kişinin, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı ortaya çıktı.

Hafta içi boyunca ülke genelinde yüksek olan hava sıcaklıkları, hafta sonuna doğru iyice düşüşe geçti. Konu ile ilgili olarak bir rapor düzenleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeleri çığ düşme tehlikesine karşı uyardı. Kamu kurumunun uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken Artvin’den kötü haber geldi.

Meteoroloji genel Müdürlüğü’nün çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunduğu bölgelerden birisi olan Artvin’in Yusufeli ilçesinde, yürekleri burkan bir olay yaşandı. Kayak yaparken çığ tehlikesi ile karşı karşıya kalan bir Mustafa Tekin, hayatını kaybetti. Tekin’in deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinde aktif olarak yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılmış olduğu ortaya çıktı.

PROFESYONEL KAYAKÇI HAYATINI KAYBETTİ!

gaziantep-ve-kahramanmarasta-hayat-kurtardi-cig-tehlikesinden-kacamadi-2.jpg

Artvin ilinin Yusufeli ilçesine bağlı olan Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesi’ne kayak yapmaya giden ve çığ tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü, Dağ Rehberi ve Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı 43 yaşındaki Mustafa Tekin’den kötü haber geldi. Tekin’in hayatını kaybetmiş olduğu açıklandı. Tekin’in vefatının ardından ortaya çıkanlar ise herkesi kahretti.

ÇIĞ EĞİTİMİ VERMİŞ, DEPREM FELAKETİNDE HAYAT KURTARMIŞTI!

Yaylada kayak yaparken çığ tehlikesi ile karşı karşıya kalarak hayatını kaybeden Mustafa Tekin sevenlerini yasa boğarken Tekin’in ölümünün ardından ortaya çıkanlar resmen kahretti. Geçtiğimiz yılın mart ayında Van’da meydana gelen çığ sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılan Tekin, sosyal medya hesabından da çığ düşme tehlikesi karşısında yapılması gerekenleri paylaşmıştı.

Mustafa Tekin’in ölüm haberi sevenlerini ve bağlı bulunduğu camiayı yasa boğarken Tekin’in aynı zamanda deprem felaketinden sonra da sahada olduğu öğrenildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerine koşan ilk ekipler arasında yer alan Tekin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek vermişti. Tekin’in, çok sayıda vatandaşın enkaz altından sağ olarak çıkarıldığı çalışmalarda aktif olarak görev aldığı öğrenildi.